Microsoft cumpara R2 Studios pentru a ne automatiza casele

Scris de

Microsoft a castigat batalia cu Apple si Google pentru R2 Studios si va achizitiona compania specializata in sisteme de automatizare a locuintelor.

Aceasta a fost fondata in mai 2011 de catre Blake Krikorian, un antreprenor foarte cunoscut in Silicon Valley pe care Google l-a curtat de mai multe ori. Google dorea R2 Studios pentru dezvoltarea initiativei Android@Home, care isi propune sa automatizeze electronicele si electrocasnicele prin controlul acestora de pe telefon si tableta. R2 Studios a dezvoltat deja o aplicatie de Android pentru controlul sistemelor conectate la controllere Crestron, precum incalzirea, iluminarea si echipamentele audio/video.

Google a incercat sa-l convinga pe Krikorian ca prin preocuparile sale apartine universului Android, iar speculatiile asupra firmei castigatoare au continuat si dupa ce Krikorian a renuntat saptamana trecuta la un post in consiliul de administratie al Amazon. Acum, dupa ce stim incotro se va indrepta, demisia sa este logica deoarece Microsoft este competitor cu Amazon pe mai multe segmente, de la tablete si sisteme de operare mobile pana la distributie video, audio si de aplicatii ori cloud computing.

Echipa sa se va alatura acum diviziei Xbox din cadrul Microsoft. Si daca va intrebati de ce raspunsul este aplicatia Xbox Smartglass. Aceasta permite controlarea consolei Xbox 360 de pe dispozitivele mobile, inclusiv iOS sau Android. Asa ca asteptati-va ca functionalitatea acesteia sa fie extinsa si catre utilitatile din casa iar nivelul de interactiune sa fie uimitor. Microsoft incearca de mult timp sa aduca in atentia consumatorilor automatizarea locuintelor insa nu a reusit pana in acest moment.

Krikorian a fondat anterior Sling Media Inc, producatorul Slingbox – un dispozitiv care permitea vizionarea TV pe calculatoare. A vandut aceasta companie in 2007 catre furnizorul de servicii prin satelit EchoStar pentru 380 milioane de dolari.

Sursa: Wall Street Journal
Sursa foto: MegaWire

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.