Apple vrea sa preia Waze si TomTom pentru a-si repara hartile

Scris de

In incercarea de a-si imbunatati oferta sa de harti, Apple ia in considerare cumpararea Waze, care produce o aplicatie de navigatie pe baza informatiilor livrate de utilizatorii sai.

Waze furnizeaza deja date pentru aplicatia Apple Maps din sistemul de operare iOS, insa Apple mai are mult de furca pana sa rezolve problemele de orientare. In luna decembrie, mai multi soferi din Australia s-au ratacit prin salbaticii utilizand informatiile din hartile Apple iar politia a recomandat ca acestea sa nu mai fie folosite. Waze este un fel de Yelp al hartilor, utilizand review-urile trimise de utilizatorii sai pentru a imbunatati serviciul sau de navigatie. Aplicatia este disponibila gratis atat in iOS cat si pe Android sau alte platforme.
In plin scandal legat de hartile Apple, Noam Bardin – directorul general al Waze – a fost foarte vocal in privinta solutiei aleasa de Cupertino. El a spus pur si simplu ca Apple si-a ales prost partenerii, rezultand “cel mai slab, mai de jos set de date”. Informatia a aparut atat pe site-ul israelian NewsGeek, cat si pe TechCrunch. Waze a fost fondata in 2008 in Israel de catre Uri Levine, Ehud Shabtai si Amir Shinar.

In luna decembrie analistul Hans Slob de la Rabobank scria ca exista o sansa de 30% ca Apple sa cumpere TomTom, furnizor traditional de GPS-uri auto si producator a mai multe aplicatii pentru dispozitive mobile. Hartile TomTom sunt si ele deje folosite in Apple Maps. Pe de alta parte, TomTom are mare nevoie de bani iar Apple are mare nevoie de date corecte. Producatorii de GPS-uri auto se afla sub presiune din cauza folosirii tot mai dese a telefoanelor si tabletelor pentru navigare. TomTom este o companie olandeza.

Mai mult, Google a anuntat ieri un acord pentru introducerea Google Maps pe sistemele de bord ale autoturismelor Hyundai si Kia. Google mai are alte parteneriate pentru integrarea motorului sau de cautare, a hartilor, a serviciului Street View si a Zagat si cu alti constructori auto ca Audi, Daimler si Tesla.

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: techgenius.it

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] de servicii, Samsung isi va taia singura craca de sub picioare si va pati exact ce a patit Apple in fiasco-ul cu hartile, doar ca la magnitudine mult mai mare. Nu trebuie uitat cat au patimit o serie producatori care isi […]

  2. […] Compania este vizata si de catre Facebook, dupa cum scria presa zilele trecute. Pe de alta parte, si Apple era in carti acum cateva luni, pentru a-si imbunatati dezastrul numit Apple Maps. Acum, insa, nu face parte dintre companiile […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.