Microsoft intrece asteptarile si scoate un profit de 6,37 miliarde $

Scris de

Microsoft a inregistrat un profit de 6,37 miliarde de dolari pe ultimele trei luni, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile au crescut si ele cu 6% pana la 17,41 miliarde de dolari. Utilizatorii de Xbox si Windows Phone nu au insa de ce sa exulte.

Defalcat pe bucati, cel mai mult a strans divizia Business -5,81 miliarde de dolari. Aceasta include suita Microsoft Office si este acum noua “gasca cu oua de aur” pentru gigantul software. Urmeaza unitatea Windows & Windows Live – care a adus 4,62 miliarde de dolari, in vreme ce serverele ocupa podiumul. Astfel, s-au strans 4,57 miliarde de dolari din divizia Server & Tools.

Gamerii asteapta Xbox 720

Marea surpriza o constituie declinul Xbox, caci divizia Entertainment & Devices a marcat o scadere in venituri de 16%, pana la 1,62 miliarde de dolari. Microsoft da vina pe o “piata moale pentru consolele de jocuri”, insa mentioneaza ca Xbox s-a clasat pe primul loc in vanzarile din SUA pentru a 15-a luna consecutiva. Cu toate acestea exista si o alta explicatie pentru scadere. Cum au aparut tot mai multe zvonuri despre viitoarea generatie de console Xbox 720, gamerii nu vor sa dea acum cateva sute de dolari pe o consola care va fi desueta intr-un an, mai ales ca atat Nintendo cat si Sony sunt asteptate sa aduca pe piata noi console mai devreme sau mai tarziu.
Xbox 720 se asteaptata sa vina in doua variante: una avand procesor IBM Power PC cu 16 nuclee, doua cipuri grafice si un senzor Kinect mult mai performant si alta mai slaba. Aceasta va fi mai mult un dispozitiv multimedia pentru cei care vor experienta Xbox Live si vor sa ruleze aplicatii, sa vada filme si sa asculte muzica.

Bing ocupa in continuare ultimul loc in cadrul Microsoft, divizia Online Services adunand venituri de doar 707 milioane de dolari.

Vesti proaste pentru utilizatorii Windows Phone

Independent de rezultatele financiare, Microsoft a mai dat fara sa vrea si o veste proasta utilizatorilor de Windows Phone. Dupa ce evanghelistul Nuno Silva a spus ca orice dispozitiv WP7 Mango va primi “urmatoarea versiune a Windows Phone”, el a revenit si a anuntat ca a vrut sa spuna, de fapt, ca “aplicatiile existente vor rula pe viitoarea versiune a Windows Phone”. Silva si-a pus cenusa in cap si zice ca a confundat compatibilitatea aplicatiilor cu faptul ca telefonul va primi update.
Numit neoficial “Apollo”, noua versiune a Windows Phone ar trebui sa aduca noi imbunatatiri la nivelul specificatiilor tehnice, intre care cele mai importante sunt procesoare dual-core si ecrane HD la 720p.

Problema e ca Windows Phone 7 este dezvoltat “pe spinarea” Windows CE, iar acesta are limitari fata de Windows 8 – care va veni pe desktopuri, laptopuri, tablete si telefoane.
E greu de crezut ca un tehnician ca Silva poate confunda doua lucruri de baza insa negarea lui puternica anunta vremuri grele pentru fanii Nokia. Practic, cumparatorii noilor Lumia nu vor avea acces la “Apolo” – adica Windows Phone 8. Ceea ce inseamna ca utilizatorii au cumparat, metaforic vorbind, “ultima versiune a Microsoft Kin”. Aceste telefoane au fost scoase pe piata in 2010 si dupa doua luni compania le-a retras si a incetat suportul.

Prin aceasta declaratie Microsoft s-a mai impuscat o data singura in picior. Pentru Nokia exista doua explicatii: fie a fost pacalita de Microsoft la negocierile de anul trecut, fie a stiut si a preferat sa ia banii din Redmond pentru a supravietui, pacalindu-si in acelasi timp proprii clienti…

Sursa: Engadget
Sursa foto: mobilespecz.net

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.