Microsoft vrea sa blocheze inregistrarea App Store de catre Apple

Scris de

Ipocrizia asta nu da pace, nu-i asa? Microsoft spera sa blocheze inregistrarea ca marca a termenului “App Store” de catre Apple pe motiv ca a devenit atat de general incat a intrat in vorbirea curenta.

Apple a cerut marca in iulie 2008, acelasi an in care a lansat serviciul de descarcat aplicatii pentru iPhone. “App Store este un nume generic iar Apple nu ar trebui sa primeasca drept exclusiv de folosire. Competitorii ar trebui sa fie liberi sa foloseasca ‘app store’ pentru a identifica propriile magazine si servicii oferite in legatura cu ele”, spune Microsoft.

Ba mai mult, gigantul argumenteaza ca pana si Steve Jobs, directorul Apple a folosit termenul la modul general. Si citeaza un interviu unde executivul spunea ca “Amazon, Verizon si Vodafone toate au anuntat ca isi creeaza propriile magazine de aplicatii (app stores -nr) pentru Android”.
Microsoft este un competitor pentru Apple, alaturi de Google, RIM, Palm si Samsung, care si-au lansat magazine online pentru aplicatii. Totusi, acestea au fost fortate sa foloseasca nume diferite pentru sistemele lor de download.

Si cand ma gandesc ca asta o cere compania care a inregistrat cuvantul “fereastra” (Windows) ca marca si a fortat producatorul de Linux numit Lindows sa isi schimbe numele in Linspire

Sursa: PC World
Sursa foto: www.3dnews.ru

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.