Nokia: achizitia Motorola de catre Google nu va ajuta Android

Scris de

Dupa ce Google a anuntat oferta de 12,5 miliarde de dolari pentru Motorola Mobility s-au inmultit vocile care cred ca tranzactia e una proasta.

Mai intai au aparut dubii ca Samsung si HTC, cei mai mari producatori de Android, vor vedea cu ochi buni concurenta directa facuta de partenerul Google prin subsidiara Motorola. Ulterior au aparut zvonuri ca una dintre aceste doua companii va licentia sau cumpara webOS de la HP, dupa ce aceasta a decis oprirea productiei pentru dispozitivele sale de pe aceasta platforma.

Acum exista pareri ca nici macar cele 17.000 de patente ale Motorola nu sunt asa de stralucite. Intr-un interviu pentru revista finlandeza Talouselama, Paul Melin – seful licentierii de patente la Nokia, a spus ca potentiala afacere nu va putea aduce nimic pentru a apara Google si Android de atacurile Apple si Microsoft. “Exista zeci de procese legate de patente impotriva Android. Din ce am inteles noi, Motorola nu va rezolva nici macar unul dintre acestea”, a spus el.

In aceasta saptamana expertul in patente David Martin, de la firma de consultanta M-Cam, a catalogat tranzactia Google-Motorola drept “o imensa greseala”. “Ceea ce au cumparat ei sunt prostii deoarece Motorola si-a vandut deja activele bune”, a spus el la Bloomberg. David Martin s-a referit la o tranzactie prin care Motorola si-a cedat o parte din patente catre General Electric iar ulterior a preluat o serie de proprietati intelectuale de la Freescale.

In esenta, el spune ca Google se va gasi in situatia de a fi foarte dependenta de Freescale, care la randul ei are legaturi cu Apple. Deci din lac in put… David Martin a mai precizat ca Google practic si-a vopsit o mare tinta pe piept si va atrage si mai multe procese.

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: Android Buzz

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.