Nokia are cel mai avansat ecran, nu Apple

Scris de

“Acesta este cu adevarat cel mai avansat display din lume”, spunea vicepresedintele Apple, Phill Schiller, la lansarea noului iPhone 5.

Dupa ce aplicatia Apple Maps a devenit subiect de batjocura pe internet, iata ca Apple e din nou prinsa cu micsuneaua. Nikola Balov a adunat toate informatiile existente despre ecranul de pe iPhone 5 si cel de pe Nokia Lumia 920. Acesta din urma n-a fost inca lansat, dar o gramada de exemplare au ajuns la presa si la bloggeri pentru teste.

In privinta rezolutiei, gadgetul Apple vine cu o rezolutie neuzuala, de 1.136 x 640, pe cand rivalii de la Nokia au 1.270 x 768 pixeli. De unde rezulta un minus de 26%. Daca am compara densitatea pixelilor existenti pe ecran, atunci avem 326 ppi in dreptul iPhone si 332 ppi pentru Lumia. Deci tot in urma, dar cu doar 2%. Nici nu marimea bruta nu sta prea bine: 4 inci fata de 4,5 inci, un minus de 11%. Tehnologia e IPS LCD la ambele, astfel ca aici avem egalitate.

In privinta luminozitatii, autorul n-a avut la dispozitie un Lumia 920, astfel ca a comparat cu Lumia 900. Unde iPhone 5 are 569 nits fata de 600 nits (-5%). Factorul de reflectie este si el mai bun cu 40% la Nokia, in timp ce lizibilitatea la cititul in aer liber e mai buna cu 15%. E de presupus ca noua generatie va avea performante ceva mai bune.
Daca acest lucru e in suspans, in privinta vitezei tehnologia PureMotion HD+ de pe Lumia 920 permite un timp de raspuns de 2,5 ori mai mare fata de ecranele standard IPS. In plus, rata de refresh e de 60 Hz, ceea ce inseamna tranzitii mai clare de la un cadru la altul.

Ca sa nu mai spunem ca displayul de pe Lumia 920 suporta tehnologia Synaptec, astfel incat poate fi folosit atat cu manusi, stylus si functioneaza chiar si sub unghiile finute ale pitipoancelor.

Pacat ca Lumia cantareste cat o caramida… In plus, parca n-as crede nici marketingul de la Nokia, cel putin pana la o testare independenta, dupa ce nordicii tocmai ce au fost si ei prinsi cu filmulete false in privinta camerei PureView.

Sursa: PocketNow
Sursa foto: nokiamob.wordpress.com

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Dupa ce aplicatia Apple Maps a ajuns subiect de batjocura pe internet, iata ca apare un nou caz "hiperbola" specifica pentru Apple: ecranul….Citeste mai mult […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.