Nokia e in discutii cu Microsoft pentru portarea Windows Phone 7

Scris de

Daca la nivel declarativ Nokia sprijina Symbian 3 si asteapta lansarea MeeGo, in spatele usilor inchise compania negociaza cu Microsoft folosirea Windows Phone 7 in terminalele companiei finalndeze. Telefoanele ar urma sa apara in trimestrul al doilea din 2011.

Stirea a fost publicata initial de bloggerul rus Eldar Murtazin pe site-ul sau, Mobile-Review.com, dupa care a fost preluata de SlashGear. Murtazin este cel care a avut in mana un prototip al inca nelansatului Nokia N8, nava-amiral a finalndezilor, ca si un gadget cu MeeGo. Dupa care, compania a trimis politia dupa el…
Acum, el spune ca directorul Stephen Elop a avut cateva intalniri cu reprezentanti ai Microsoft pentru a stabili detaliile lansarii. Elop insusi vine de la Microsoft.

O mana spala pe alta…

O folosire a Windows Phone 7 pe telefoanele Nokia ar ajuta instantaneu ambele companii: Nokia ar avea un sistem de operare instantaneu iar Microsoft si-ar urca imediat cota de piata la peste 35%, dupa ce acum a ajuns nesemnificiativ intr-o lume dominata de Android, iPhone si BlackBerry.

Nu este prima data cand presa relateaza despre posibila portare a Windows Phone pe telefoanele Nokia: in septembrie Elop primise unda verde din partea consiliului de administratie “sa ia in considerare toate optiunile”, inclusiv o schimbare puternica a strategiei companiei in privinta softului.

…sau o preluare directa a Nokia de catre Microsoft?

Gartner estimeaza ca lansarea Windows Phone 7 va ajuta Microsoft sa isi creasca din cota de piata de la 4,7% in 2010 la 5,2% in 2011. asta pana la a cadea din nou la 3,9% in 2014, dupa ce Apple si Google isi vor continua cavalcada cu iPhone si Android.
Nokia isi continua dezvoltarea Symbian 3, conform planurilor originale iar anul urmator vom asista si la lansarea terminalelor cu MeeGo, care vor fi in gama de lux. MeeGo este creat impreuna cu Intel.

In luna februarie PhoneArena scria ca Microsoft ia in considerare achizitia Nokia sau Research in Motion (RIM), producatorul smartphone-urilor BlackBerry. Compania finlandeza are o capitalizare de 36,7 miliarde de dolari pe burse, iar Microsoft are la pusculita 44,17 miliarde de dolari. Iar oferta de 44,6 miliarde de dolari facuta in 2008 pentru Yahoo! arata ca gigantul din Redmond nu se teme de o astfel de actiune. Dar va plonja in lumea hardware pentru a concura cu proprii sai parteneri (HTC, Samsung, LG)?

Sursa: SlashGear
Sursa foto: noknok.tv

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Nokia de vineri, in care toata lumea se asteapta sa fie anuntat parteneriatul cu Microsoft pentru includerea Windows Phone 7 pe terminalele finlandezilor, Google ia la misto ambele […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.