Nokia vrea ca Apple sa-i plateasca o taxa pentru fiecare iPhone vandut

Scris de

Apple face “alchimie juridica” incercand sa distraga atentia de la “calaritul liber” al proprietatii intelectuale a Nokia, considera producatorul finalndez de mobile, potrivit documentelor depuse la tribunal.

Nokia a dat in judecata Apple in octombrie 2009 precizand ca gigantul american a incalcat 10 patente ale sale. Nokia a cerut o taxa pentru fiecare iPhone vandut din iunie 2007. Apple a contraatacat in decembrie cu un proces in care pretinde ca Nokia incalca 13 dintre patentele sale precizand ca a violat si legile antitrust. Mai exact, a atacat Apple in justitie dupa ce producatorul iPhone nu a vrut sa plateasca “taxele exorbitante” cerute de Nokia si a refuzat companiei finlandeze accesul la patentele iPhone.
Apple a vandut in lume peste 35 de milioane de iPhone-uri.

Atat Nokia cat si Apple au depus plangeri la U.S. International Trade Commission (ITC) pentru a bloca importurile celuilalt. In cazul cererii Nokia se doreste interzicerea atat a iPod-urilor cat si a Mac-urilor. Potrivit calendarelor propuse, procesul nu va ajunge la judecata decat in 2012.
Luna trecuta Apple a dat in judecata si producatorul taiwanez HTC, care produce Nexus One -telefonul Google- dar si alte smartphone-uri cu sistemul de operare Android, produs tot de Google.

Sursa: ComputerWorld
Sursa foto: gadgetophilia.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] producatorul finlandez de telefoane a mai dat inca o data in judecata Apple pentru folosirea unor patente in […]

  2. […] baza Linux. Lumea telefoniei mobile este zguduita de doi ani de o serie de mari procese incepute cu duelul din justitie al Nokia impotriva Apple si al Apple impotriva HTC. In primavara acestui an, HTC a semnat un acord cu Microsoft. HTC va […]

  3. […] si-a furat numele de la Beatles, interfata grafica de la Xerox si o serie de tehnologii  de la Nokia, iti vine sa-ti iei campii… Sursa: Reuters Sursa foto: […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.