Noutate Google Translate: traduceri pentru limba latina

Scris de

tablou de bord Google TranslateGoogle Translate isi innoieste portofiului cu Latina, dupa ce, peste 50 de limbi isi gasesc deja dezlegarea cuvintelor prin acest instrument lingvistic, inclusiv cele minoritare precum Welsh si Haitian creole.

Limba a fost introdusa pentru a ajuta cercetatorii, studentii si traditionalistii, aceasta nefiind nici pe departe o limba moarta, afirma un inginer de la Google, Jakob Uszkoreit. Peste 100.000 de studenti americani isi dau examenul national la limba latina in fiecare an. Mai mult, sunt multe informatii importante scrise in latina, iar traducerea lor creste gradul informarii si al cunostintelor.

Instrumentul lingvistic va veni in ajutorul celor care vor sa citeasca texte filosofice si stiintifice scrise original in aceasta limba, mai ales ca Google Books contine carti scanate scrise in latina.

El nu va putea fi insa folosit des pentru traducerea e-mailurilor sau a materialelor de pe You Tube.

Primele traduceri lansate de Google Translate au fost cele din engleza- franceza, engleza- spaniola, engleza- germana si viceversa.

Sursa: The Telegraph
Sursa foto: Wikipedia

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.