Oracle renunta la OpenOffice

Scris de

Incet-incet, vulturii lacomi ai domeniului corporatist devoreaza tot ce prind din open-source. Iar cel mai nou exemplu este Oracle, care incepe sa omoare softurile mostenite din achizitia Sun Microsystems.

Gigantul bazelor de date a anuntat ca nu va mai continua dezvoltarea suitei OpenOffice.org. Miscarea vine la doar cateva luni dupa ce cativa membri marcanti ai comunitatii pastorite de companie si alte mari corporatii au anuntat ca vor bifurca produsul prin crearea unei alternative cu adevarat neutre.

Aceasta se cheama LibreOffice iar creatorii o dezvolta prin intermediul The Document Foundation (TDF). Dintre companiile care sprijina initiativa si fac parte din fundatie se afla Red Hat, Novell, Google si Canonical (Ubuntu).

Oracle a anuntat deja ca de la 1 iulie va renunta la domeniul Sun.com, al 12-lea cel mai vechi site de pe internet din lume. Anul trecut, in august, titanul a oprit si dezvoltarea OpenSolaris, varianta gratis a celebrului sistem de operare.

Invectivele mai jos. Start!

 

 

Sursa: Ars Technica
Sursa foto: technology-corner.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.