OS X a depasit Windows Vista la cota de piata

Scris de

Mac OS X a depasit in luna august Windows Vista la nivel global la cota de piata, in vreme ce Windows 7 a depasit Windows XP si a devenit cel mai popular sistem de operare, potrivit Net Applications.

Astfel, platforma dezvoltata la Cupertino aconteaza acum 7,13% din folosire, in vreme ce Vista a scazut la 6,15%. Desi tehnic nu e corecta comparatia, caci OS X are si el mai multe variante, e bine de observat puterea Apple si faptul ca popularitatea iPhone si iPad a tras dupa sine si vanzarile de Mac-uri, mai ales ca gigantul a introdus tot felul de modele care sa ia ochii, precum MacBook Air in 2010 si display Retina pe modelul din acest an al MacBook Pro.
Pe de alta parte, proaspat-lansatul Mountain Lion a avut o adoptie rapida, astfel ca a ajuns la 1,34%.

In aceeasi luna Windows 7 a ajuns, in sfarsit, pe primul loc in top cu 42,76% fata de 42,52% pentru Windows XP. Acesta din urma pur si simplu nu vrea sa moara, dand mari batai de cap Microsoft.

Net Applications a mai gasit ca iPad si iPhone aconteaza 3,37%, respectiv 2,42% din traficul Web, in vreme ce Android facea 1,71%.

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: Mashable

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.