Pariul ATI a dat rezultate pentru AMD

Scris de

Daca Advanced Micro Devices (AMD) nu ar fi cumparat producatorul de cipuri grafice ATI in 2006, acum ar fi fost deja scos de pe piata in 2011 de catre Intel, scrie Rob Enderle de la Inquiry Analysts pe TG Daily.

Enderle da ca exemplu numarul surprinzator de laptopuri cu procesoare AMD Fusion, care imbina atat forta de calcul cat si grafica, pe care producatorii le vor le vor prezenta la Consumer Electronics Show (CES).
Acum o gramada de companii vor anunta laptopuri sub 500 de dolari bazate pe AMD, care cantaresc sub 2,5 kilograme, bateria tine peste 10 ore de folosire si ofera performanta DirectX 11.

Enderle spune ca problema AMD a fost ca a trait mereu in umbra Intel, avand maxim 20% din piata procesoarelor pentru calculatoare (x86). Si daca Intel facea mari reduceri producatorilor ca Dell si HP daca achizitionau atat procesoare cat si chipseturi de placi de baza, AMD nu concura decat prin pretul scazut. Dar a realizat ca Intel e vulnerabil pe partea de grafica. Niciodata Intel nu s-a putut ridica la nivelul nVidia sau ATI.

Astfel ca AMD a facut un imens pariu pentru a putea concura cu Intel: a cumparat ATI si a creat o noua companie numita Global Foundries, care detine opt fabrici de productie a microprocesoarelor pentru a se putea masura cu Intel.

Asteptam urmatorul pariu: laptopurile cu Chrome OS bazate pe Fusion.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: www.ptyork.com

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] ca Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo, Samsung, Sony si Toshiba la lanseze laptopuri cu acestea. Astfel, achizitia ATI s-a dovedit a fi un real succes. Sursa: CNET Sursa foto: […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.