RENNE.ro il declara pe Julian Assange “omul anului”

Scris de

Daca pentru Financial Times omul anului este Steve Jobs iar pentru revista Time este Mark Zuckerberg, RENNE il declara drept “omul anului” pe Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, pentru contributia avuta la propasirea spirituala a umanitatii si permanenta cautare a adevarului din spatele usilor inchise.

Pe langa documentele publicate de WikiLeaks, site-ul reprezinta o cotitura in modul in care mass-media se imbina cu noile tehnologii ale internetului si o raza de speranta pentru toti cei opresati dar care vor ca adevarul sa iasa mereu la iveala.

Daca stiri pe surse sau dezvaluiri de mare importanta au aparut si in alte ziare, precum Washington Post sau New York Times, WikiLeaks a dus totul la un nou nivel: membrii retelei transmit informatii criptate iar in cazul in care cineva, de pilda guvernul SUA, ar dori sa dea jos site-ul atunci e bine de stiut ca acesta are peste 1.500 de copii-oglinda.

In slujba adevarului

Iar performantele WikiLeaks sunt greu de egalat chiar si de catre marile publicatii ale lumii: de la publicarea unor documente interne ale bancilor islandeze care au falimentat in timpul crizei pana la mesajele victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001, ce continea mailul hackerit al Sarei Palin, potlogariile unui lider kenyan pana la publicarea a 600 de rapoarte ONU din care 60 marcate “strict confidential” sau rapoartele unor intalniri ale grupului Bilderberg.

Anul acesta WikiLeaks a publicat, pe langa cele 250.000 de telegrame diplomatice americane, alte serii de documente secrete privind razboaiele din Irak si Afghanistan, sau filmuletul unde armata americana a ciuruit din elicopter doi ziaristi in Irak.
Iar pentru anul viitor Assange spune ca va expune “maruntaiele” unei mari banci americane intr-un mod asemanator celebrului faliment Enron.

Contracandidatii

Pe locurile urmatoare intre contracandidatii lui Assange la titlu urmeaza Andy Rubin, creatorul Androidcare a crescut cu 886% in numai un an si a depasit Windows Mobile, BlackBerry si iPhone, ajungand al doilea sistem de operare mobil, cu 27% din piata; Mark Zuckerberg – care a transformat Facebook intr-un gigant social de 41 miliarde de dolari si cu 600 de milioane de utilizatori; Steve Jobs – care a facut Apple cea mai valoroasa companie de tehnologie din lume cu o capitalizare de aproape 300 de miliarde de dolari si profit net de 14 miliarde de dolari; Liu Xiaoboo – dizidentul chinez care a primti premiul Nobel pentru pace fiind in puscarie si Mikhail Khodorkovski – opozant al regimului Putin care a fost condamnat si in al doilea proces pentru o deturnzare de fonduri de 27 de miliarde de dolari, exact asa cum l-a acuzat premierul.

Sursa: RENNE
Sursa foto: WikiMedia

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

NemiraNemira
EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] De remarcat ca revolutiile arabe au pornit de la dezvaluirile facute de Julian Assange anul trecut prin WikiLeaks. Assange a fost declarat “omul anului” 2010, puteti citi mai multe aici. […]

  2. […] Unii spun ca ar fi putut recurge la aceleasi solutii ca si regizorul Roman Polanski sau Julian Assange, fondatorul WikiLeaks. Dar, cateodata, fuga nu este o […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.