Pe Apple o roade nVidia

Scris de

Apple a decis sa integreze procesoare Intel Sandy Bridge in linia de anul viitor de modele Macbook. Acestea au acum procesoare grafice nVidia in paralel cu procesoare din seria Intel core i si Core 2 Duo.

Capabilitatile grafice oferite de viitoarea generatie Sandy Bridge se pare ca l-au convins pe Steve Jobs sa lasa pe dinafara nVidia. Astfel, modelele MacBook cu ecrane de 13 inci si mai jos vor avea direct procesoare Sandy Bridge, in vreme ce numai cele high-end MacBook Pro vor avea cipuri grafice dedicate, dar de la AMD.
Analistul Nathan Brookwood de la Insight64 spune, insa, ca si procesoarele Intel Sandy Bridge sunt victime sigure ale viitoarelor AMD Fusion, care combina forta procesoarelor centrale AMD cu tehnologiile grafice ale ATI.

“Exmatricularea” procesoarelor grafice nVidia de pe laptopurile Apple vine dupa ce procesoarele Tegra 2 ale acesteia vor fi inima super-telefoanelor Android dar si a viitorului val de tablete cu Android Gingerbread si Honneycomb. Astfel, sustinand frenetic platforma GooglenVidia este practic concurenta cu iPhone si iPad.

Sursa: TG Daily
Sursa foto: www.chipchick.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] AppleInsider a prezentat caracteristicile tehnice ale dispozitivului care va fi lansat maine: – procesor Intel Core i5 de 2,3GHz – 4 GB RAM DDR 3 la o frecventa de 1333 MHz – hard de 320 GB – ecran de 13,3 inci cu rezolutie de 1280 x 800 pixeli – placa video Intel HD Graphics 3000 care opereaza 384 MB din RAM – camera FaceTime pentru apeluri video, ca la iPhone – conector Thunderbolt, care este numele ce va fi folosit de Apple pentru Light-Peak doua sloturi USB 2.0, Firewire 800 si card reader SDXC – tastatura luminata – greutate de 2,04 kilograme -Mac OS X si suita iLife preinstalate – nu are placa video separata, din cauza problemelor cu nVidia. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.