Putin, Lula si ONU sar in apararea lui Assange

Scris de

Premierul rus Vladimir Putin a declarat ca arestarea liderului WikiLeaks, Julian Assange, este o actiune “nedemocratica”.

“Arestarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, este un atac la libertatea de exprimare”, a declarat si presedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva.

Mai mult, comisarul ONU pentru drepturile omului, Navi Pillay (foto), spune ca este ingrijorata de presiunile pe care le fac guvernele asupra furnizorilor de servicii pe internet pentru ca acestia sa inceteze sa mai faca afaceri cu WikiLeaks. Ea a adaugat ca actiunile de acest fel ridica semne de intrebare legate de libertatea informatiei, dreptul oamenilor de a cunoaste si de nevoia de a proteja siguranta nationala. “Actiunile pot fi interpretate ca tentative de cenzurare a publicarii informatiei si ca violari ale libertatii de exprimare a WikiLeaks”, a adaugat Pillay.

Sursa: Renne
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.