Procesoare cu 50 de nuclee si care inlocuiesc placa video

Scris de

Se pare ca in curand vom renunta la placile video. Producatorii de procesoare, AMD si Intel, duc tehnologia pe culmi la care nici nu gandeam pana acum cativa ani.

AMD a prezentat Fusion APU (accelerated processing unit), care combina un procesor traditional de calculator cu unul grafic. Acesta ruleaza pe platforma x86 iar producatorul spune ca este si eficient energetic. Acum AMD integreaza unitar experienta celor de la ATI pe care i-au achizitionat in urma cu cativa ani.
N-ar fi mare tragedie, ca si asa ajunsesera sa coste placile video 500-600 de euro.

Intel a prezentat la inceputul acestei saptamani noi produse bazate pe arhitectura Many Integrated Core (MIC) care ii permite sa integreze 50 de nuclee intr-un procesor.
Mai multe companii, printre care Marvell pana la SmoothStone experimenteaza arhitectura ARM, cea folosita in smartphone-uri si tablete, pentru a constui servere care sa consume putin curent electric.

AMD se bazeaza pe Fusion APU pentru a ului utilizatorii cu experiente si performante multimedia la consum mic, in vreme ce Intel se bazeaza pe Atom pe segmentul de performante slabute si pe Core i5 si Core i7 pentru cele foarte rapide. De cand segmentul procesoarelor a crescut foarte mult pe domeniul telefoanelor (ARM) sau tabletelor (nVidia Tegra), Intel si AMD si-au dat seama ca noi rivali le ameninta pozitiile.

Sursa: GigaOm
Sursa foto: GigaOm

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. The Unspeakable says:

    Hai ca a fost tare faza cu Marvell 🙂 Sau mai nou Stan Lee vrea sa puna monopol pe produse de retelistaica? :)) (Hint–> Marvel ≠ Marvell)

  2. Zatwo says:

    Asa e cand bagi de la tine si nu stii despre ce e vorba… te faci de ras.

  3. Am remediat. Multumim de ajutor!

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.