Prima ”gaura neagra” creata de omenire

Scris de

Nu, n-au facut nimic cercetatorii de la Large Hadron Collider (LHC), ci chinezii. Cercetatorii din aceasta tara au reusit sa creeze un dispozitiv electromagnetic care absoarbe microunde.

Dispozitivul este compus dintr-un cilindru de 60 de inele concentrice de metamateriale si poate absorbi radiatiile microundelor. Acesta a fost comparat cu o gaura neagra astrofizica, care absoarbe materia si lumina.

Studiul referitor la acesta a fost publicat in numarul din 3 iunie al New Journal of Physics, detinut in co-proprietate de de Institutul Fizicii si Societatea Germana de Fizica.

Aparatul a fost proiectat si construit la Universitatea de Sud-Est din Nanjing, China. Oficial, acesta se cheama “absorbant electromagnetic omnidirectional”. Straturile sunt astfel asezate incat unele sa rezoneze iar altele sa nu rezoneze in undele electromagnetice. Aparatul absoarbe valurile de microunde venind din toate directiile prin spiralarea radiatiei inauntru si convertirea energiei acesteia in caldura, la o rata de absorbie de 99%.
Astfel, se comporta ca o “gaura neagra” electromagnetica.

Descoperirea ar putea fi folosita la “recoltarea” de caldura pentru incalzirea locuintelor. Metamaterialele mai sunt folosite si la realizarea “invizibilitatii” unor obiecte, ca navele klingoniene sau romulane.

Acum tot ce ne lipseste este ca senatorul Marius Marinescu “Bideu” sa organizeze un protest impotriva experimentelor si Papa sa se declare ingrijorat!

Sursa: Science Daily
Sursa foto: Science Daily

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. vladtepes says:

    f interesant si bun daca foloseste pt binele omenirii nu ca bomba atomica folosita de rahatii de sua sa omoare mii de oameni cu zeci de detonari in 1958 experimentale si acu vin sa ne spuna noua ca am distrus planeta prin poluare cand de fapt ei rusii francezii chinezii englezii au detonat pe terra zeci de bombe distrugand stratul de ozon

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.