Promotiile “doi in unu” prind si la calculatoare

Scris de

Unul dintre cei mai mari inamici ai Microsoft, producatorul de software de virtualizare VMWare, a raportat un profit dublu fata de acelasi trimestru al anului trecut si estimeaza vanzari si mai mari pentru urmatoarele trei luni.

Compania, detinuta in majoritate de EMC Corp, a afisat un profit net de 84,6 milioane de dolari fata de 38,2 milioane de dolari in urma cu un an. Actiunile VMWare au urcat cu 85% in acest an, dupa ce au avut o traiectorie ascendenta si in 2009. Veniturile au decolat cu 46%, pana la 714,2 milioane de dolari, doborand propria estimare a companiei din iulie, cand prevestea o suma intre 680 si 705 milioane de dolari. Pentru ultimul trimestru al lui 2010 firma proiecteaza venituri si mai mari, de 790 – 810 milioane de dolari.

VMWare a cumparat in august doua companii despre care spunea ca o vor ajuta sa avanseze in cloud computing in vreme ce luna trecuta Wall Street Journal a raportat achizitia distributiei SUSE Linux de la Novell.

Softurile de virtualizare permit instalarea unui sistem de operare in altul, cu posibilitatea de a executa sarcini diferite, ca si cum ar fi calculatoare separate.

Sursa: Wall Street Journal
Sursa foto: techtoolsreviewer.blogspot.com

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.