Merkel si Sarkozy propun sanctiuni pentru deficitul bugetar

Scris de

Angela MerkelCancelarul Germaniei, Angela Merkel, si presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, s-au intalnit luni in orasul francez Deauville pentru a vorbi despre situatia tarilor din UE cu un deficit bugetar mare si sanctiunile ce le-ar trebui aplicate.

Conform celor doi demnitari, sanctinile ar trebui impuse dupa o perioada de sase luni in care statul respectiv nu a reusit sa faca niciun progres in combaterea pierderilor bugetare. Acestea ar urma sa aiba un caracter automat si, in plus, sa se aplice si suspendarea dreptului de vot a tarilor in cauza.

Schimbarile planificate pentru regulile bugetului UE subliniate in Pactul pentru stabilitate si crestere vor fi cele mai mari schimbari in domeniul fiscal de la aparitia monedei Euro din 1999 pana in prezent. Problemele discutate luni intre cei doi reprezentanti ai Germaniei si a Frantei ar putea face parte din propunerile pentru reformarea Pactului de stabilitate ce ar trebui finalizate pana in martie 2011 si prezentate la summitul UE din acea perioada. Dupa aceasta data, ele trebuie discutate si ratificate pana in 2013 cand se termina actualul proces bugetar 2007- 2013.

Sursa: Reuters
Sursa foto: Wikimedia

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.