Qualcomm Snapdragon 800 va incinera competitia

Scris de

Noile procesoare Qualcomm Snapdragon 800 vor distruge tot ce inseamna acum cipuri mobile. Rezultatele testelor sunt devastatoare… pentru ceilalti.

Qualcomm a permis mai multor ziaristi sa ruleze o serie de benchmark-uri pe o tableta si un smartphone de referinta ce rulau noile procesoare system-on-chip (SoC) Snapdragon 800. Rezultatele vorbesc de la sine.

In Quadrant 2.0 tableta cu noul procesor a scos 20.762 puncte, in vreme ce pentru telefon s-a ajuns la 22.022 puncte. Spre comparatie, un Samsung Galaxy S4 cu procesor Exynos 5 Octa nu scoate decat 13.326. Dispozitivele cu cip Snapdragon 600, precum HTC One si o varianta de Galaxy S4, nu au scos decat 12.495, respectiv 12.684, ceea ce inseamna o diferenta imensa.
SoC-ul Exynos 4 Quad, prezent pe phablet-ul Samsung Galaxy Note II, este haaat departe, cu doar 6.819. Povestea se repeta aproape obsesiv in mai toate testele, de la Vellamo si Antutu pana la 3D Mark si Google Octane.

Singurul care ii da de furca este Nvidia Tegra 4, care aduna patru nuclee Cortex A15 si 72 de nuclee grafice GeForce. Nvidia bate cipul Qualcomm atat in Quadrant, cat si in CF-Bench. Tegra 4 este asteptat intr-o pleiada de tablete, precum HP Slatebook X2.

Iar CNET noteaza ca mai ramane de vazut cum se va comporta si fata de procesoarele A6X, dezvoltate de Apple si integrate in ultimul iPad. Acestea sunt pana acum cele mai puternice atunci cand vine vorba de grafica, datorita celor patru nuclee grafice PowerVR SGX 554MP4.

Un detaliu important in privinta Snapdragon 800 este ca vor vor avea sisteme pasive de racire pentru a sustine frecventa de 2,3 GHz. Dispozitivele care le vor integra vor fi prezente pe piata spre sfarsitul anului.

Sursa: Engadget
Sursa foto: TechCrunch

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.