RIM inca nu ofera suport Flash pe BlackBerry

Scris de

Chiar daca a lansat astazi noul telefon inteligent cu slider Torch 9800, ce ruleaza sistemul de operare BlackBerry OS 6, Research in Motion (RIM) inca nu are suport pentru Flash.

Compania a anuntat, insa, ca nu ignora produsul (spre deosebire de Apple) dar ca lucreaza cu inginerii Adobe Systems pentru a aduce suportul multimedia pe dispozitivele sale. Intre timp, noul BlackBerry OS 6 poate rula HTML 5 ca standard.
Analistii se asteptau ca suportul Flash sa fie prezent pe noul telefon.

Companiile incearca sa optimizeze Flash 10.1 pentru hardware-ul BlackBerry astfel incat sa aduca o buna performanta, eficienta la transmisiile de date wireless si o buna durata a bateriei.
Compania vrea sa se asigure ca atunci cand introduce Flash in telefoanele sale inteligente este “facut bine”, potrivit lui Tyler Lessard, vicepresedinte al aliantelor globale si relatiilor cu dezvoltatorii la RIM.

Inginerii celor doua companii sunt presati sa aduca Flash pana in luna decembrie, atunci cand ar trebui lansata tableta BlackPad a RIM, care se vrea competitor al iPad-ului lui Apple.
Cu BlackBerry OS 6, RIM se alatura companiilor ca Apple si Google care sprijina dezvoltarea HTML 5 ca standard pentru video si multimedia. Dar in timp ce Androidul lui Google permite Flash, Adobe s-a angajat intr-un adevarat razboi al nervilor si declaratiilor cu Apple in privinta deciziei de a interzice Flash pe iPhone si iPad. Steve Jobs, bossul Apple, a catalogat public Flash drept plin de bug-uri, incet si mancator de energie.

Noul telefon BlackBerry Torch se doreste a fi un concurent pentru iPhone 4 si va include mai multe elemente de divertisment, cum ar fi suport pentru Twitter si Facebook si Media Synch – care sincronizeaza o muzica via Wi-Fi. Ecranul are 3,2 inci si o rezolutie de 480×360 pixeli. De asemenea, vine cu o camera de 5 megapixeli memorie RAM/ROM de 1GB, alti 4GB stocare si suporta card microSD de 4 GB. In privinta conectivitatii, telefonul vine cu Wi-Fi, Bluetooth si 3G.
Are 161 grame, dimensiuni 11 x 62 14,6 mm si o baterie de 1300 mAh care tine 5,5 ore de vorbit sau 17 zile in stad by.

Sursa: Macworld
Sursa foto: PC World

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.