Ardeii iuti rezolva problemele de tensiune arteriala
Scris de Iris Dumitrescu
Mancarea condimentata ajuta in problemele de tensiune arteriala, arata un studiu recent.
Cercetatorii au descoperit ca ingredientul care da gustul piperat ardeilor, numit capsaicina, relaxeaza vasele de sange. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii din China au hranit soareci hipertensivi cu capsaicina. Ingredientul a redus in timp presiunea arteriala.
Cercetatorii sunt de parere ca ingredientul actioneaza in organism, crescand nivelul unor molecule care protejeaza vasele sanguine impotriva inflamatiilor si disfunctiilor.
Specialistii spera ca in viitor sa descopere care este cantitatea de ardei pe care ar trebui sa o consumam zilnic. Profesorul Zhiming Zhu, coordonatorul programului, constata ca peste 30% dintre chinezi sufera de hipertensiune. In Romania, peste 40% din populatie sufera de valori crescute ale tensiunii arteriale, iar in Marea Britanie, unul din trei pacienti sunt afectati de aceeasi problema.
Etichete: ardei iute, cercetatori, China, extern, hipertensiune, mancare, Marea Britanie, stiri, studiu