RIM si Oracle aduc profituri peste asteptari

Scris de

Research in Motion (RIM

Buy generic viagra soft pills

), producatorul telefoanelor inteligente BlackBerry, si gigantul IT Oracle au postat pe ultimul trimestru profituri peste asteptari.

Jim Balsillie, directorul executiv al RIM a anuntat pe ultimele trei luni un profit net de 796,7 milioane de dolari, peste cei 768 milioane anuntati in trimestrul anterior. Rezultatul este o surpriza pentru compania canadiana, crezuta a avea mult de suferit de pe urma lansarii iPhone 4 si Android dar si a problemelor privind siguranta datelor in Orientul Mijlociu si India. RIM a raportat o crestere cu 31% a veniturilor, pana la 4,62 miliarde de dolari; compania a adaugat 4,5 milioane de noi subscrieri in trimestru, ajungand la o baza de 50 de milioane, potrivit Economic Times. In cursul ultimelor trei luni a livrat 12 milioane de smartphone-uri, cel mai mult in istoria sa. Actiunile sale au crescut cu 6% pe bursa.

Oracle, gigantul lui Larry Ellison si condus de Mark Hurd, a postat o crestere cu 20% a profitului, pana la 1,35 miliarde de dolari in lunile iunie-august ale anului fiscal 2010 – 2011, scrie Business Standard. Afacerile cu sftware au crescut puternic in toate regiunile, cu 25% pentru noile licente. Surpriza a fost, in schimb, cresterea afacerilor cu hardware, cu Sun Solaris si Exadata in frunte. Veniturile au urcat cu 50%, pana la 7,6 miliarde de dolari, o data cu achizitia Sun Microsystems. Analistii se asteptau la 7,27 miliarde de dolari. Actiunile sale au urcat cu 4%, pana la 26,46 dolari.

Sursa: RENNE
Sursa foto: www.acf-fr.org

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.