Rusia vrea sa interzica Skype, Hotmail si Gmail

Scris de

Lupu-si schimba parul, dar naravul ba. Oricat s-ar costuma intr-o democratie, rusii nu stiu sa traiasca decat ca o dictatura. Si, din cand in cand, naravul le transpare, ba prin moartea vreunei jurnaliste incomode, a unor militanti ai drepturilor omului ori procese politice. Sau cate-o cenzura pe internet.

FSB, serviciul rus de securitate, mostenitorul KGB-ului, a propus interzicerea Skype, Hotmail si Gmail, spunand ca aceste servicii sunt posibile amenintari la adresa securitatii nationale.
Aparent pentru ca FSB nu are acces la datele de pe serverele lor pentru ca sunt in afara tarii. Si asa ei nu pot monitoriza conversatiile, despre care se tem ca pot fi folosite pentru scopuri malitioase.

Oricum, explicatia e puerila, din moment ce multe alte servicii se pot folosi. Ce e sigur e ca FSB va veni cu un plan de a reglementa folosirea tehnologiilor de criptare pana la 1 octombrie. Ceea ce ar putea duce la o presiune cam cum a avut RIM cu serviciile BlackBerry in India si tarile arabe anul trecut.

Sursa: Ubergizmo
Sursa foto: Ubergizmo

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.