Samsung a scumpit cu 20% procesoarele pentru iPhone si iPad

Scris de

Razboi total: daca Apple tot are de gand sa mute productia procesoarelor sale la TSMC, conglomeratul sud-corean Samsung a cerut cresterea cu 20% a pretului pentru semiconductorii livrati.

Cipurile A6 si A6X aflate acum in iPhone 5 si generatia a patra a tabletei iPad sunt proiectate de catre Apple si turnate de catre Samsung. Cele doua companii au ajuns la zeci de dispute juridice in intreaga lume in privinta patentelor. Iar acestea au ajuns sa afecteze tot mai mult relatiile comerciale.

Mai nou Apple a redus comenzile pentru memorii RAM si NAND, plasand ordine japonezilor de la Toshiba si Elpida, dar si coreenilor de la SK Hynix. In privinta bateriilor, au fost preferati japonezii de la Panasonic (Sanyo-nr) si chinezii de la Amperex, in locul Samsung SDI. Anterior, LG Display este unul dintre furnizorii dominanti pentru ecrane, iar Sharp a fost adaugata recent.

Acum Samsung si-a folosit propriile atuuri.

“Samsung Electronics a cerut recent Apple o crestere semnificativa a preturilor procesoarelor pentru dispozitive mobile. Apple a refuzat in prima faza, dar dupa ce nu a gasit un inlocuitor a acceptat”, potrivit unor surse citate de publicatia Chosun Ilbo, preluata de MarketWatch.

Volumul livarilor de procesoare este estimat pentru acest an la 130 de milioane de unitati si la circa 200 de milioane pentru anul urmator. Samsung are un contract pe termen lung pentru a livra Apple procesoare pentru dispozitive mobile pâna in 2014. Momentan, nicio companie din lume nu poate produce atatea procesoare cat are Apple nevoie.

Sursa: MarketWatch
Sursa foto: www.myigadget.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] segment hardware si software al produselor sale, Apple si-a facut dusmani peste tot: Intel si Samsung in domeniul procesoarelor; Microsoft pe segmentul sistemelor de operare si a suitelor de […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.