Samsung risca o amenda de 18 miliarde de dolari din partea Comisiei Europene

Scris de

Conglomeratul sud-coreean Samsung risca o amenda de 18 miliarde de dolari, sau 10% din cifra sa de afaceri pe 2012, din cauza comportamentului anti-competitiv pe piata smartphone-urilor.

Gigantul a folosit in procesele cu Apple o serie de patente care sunt standarde in telecomunicatii, iar Comisia Europeana investigheaza acest fapt. Samsung a propus o serie de concesii autoritatilor de concurenta de la Bruxelles, insa Comisia cere mai mult, potrivit Reuters.

„Comisia poate confirma ca Samsung a trimis propunerile, le-a evaluat si a cerut Samsung sa le amelioreze”, a afirmat Jonathan Todd, purtatorul de cuvant al UE. El nu a dat alte detalii.

Anterior, Samsung a renuntat la un proces in care incerca sa interzica produsele Apple pe o serie de piete in Europa. Masura a fost vazuta drept o incercare pe ultima suta de metri de a evita o amenda usturatoare.

Motorola Mobility, detinuta acum de catre Google, a fost acuzata de aceleasi practici de catre CE.

Sursa: Reuters
Sursa foto: International Business Times

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.