Nintendo risca sa o ia pe calea Atari si sa devina irelevanta

Scris de

Nintendo risca sa devina devina irelevanta din cauza vanzarilor slabe ale consolei Wii U, potrivit lui Nolan Bushnell, fondatorul legendarei companii Atari.

El a spus, intr-un interviu pentru BBC, ca societatea nipona este „intr-o pozitie foarte dificila”. Analistii au facut mai multe paralele intre Atari si Nintendo. Spre exemplu, consola Jaguar, lansata de Atari in 1993 nu a fost deloc rea, insa a fost eclipsata de noile console de la Sony si Sega.
Acum Wii U se afla pe piata de aproape un an de zile, iar vanzarile nu sunt asa bune. In schimb, va avea de infruntat din aceasta toamna doi concurenti redutabili, Xbox One de la Microsoft si Play Station 4 de la Sony.

Bushnell a spus ca Atari „a fost abuzata de sarlatanii corporatisti” dupa un „inceput glorios”. El a tinut un discurs la un campus organizat in Londra, unde mii de dezvoltatori au luat parte.

Nolan Bushnell, 70 de ani, este celebru, fiind vazut ca un „parinte fondator” al jocurilor video. Pe cat de mare a fost succesul sau initial, pe atat de dramatica a fost caderea Atari. El avertizeaza acum ca Nintendo ar putea avea aceeasi soarta.

„Nu cred ca dispozitivele portabile special realizate pentru jocuri isi mai au sens”, a spus el. „Nu acum, cand ai un iPod sau o microtableta Android”, a completat el.

El a mai spus ca Nintendo a avut mereu un public-tinta sub 12 ani, iar restul concurentilor vizau publicul de peste aceasta varsta. Insa acum celelalte console sunt la fel de bune la punctele in cauza, iar rata de upgrade pentru segmentul sub 12 ani nu mai este asa de importanta.

Atat Atari cat si Sega au renuntat la productia de console. Sega realizeaza acum jocuri, iar Atari este in faliment.

Sursa: BBC
Sursa foto: Orkut

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.