Nintendo a lansat consola Wii U si un serviciu TV

Scris de

Pentru cei care nu mai pot de nerabdare in privinta consolelor video de generatie urmatoare, Nintendo tocmai ce a lansat consola Wii U.

Aceasta vine la preturi pornind de la 299 de dolari pentru versiunea de baza cu 8 GB pentru stocare si 349 dolari pentru medelul “Deluxe”, cu 32 GB. Aceasta va fi disponibila din 18 noiembrie in America de Nord in vreme ce in Europa va ajunge din 30 noiembrie iar in Japonia din 8 decembrie. Cei care au nevoie de mai multa capacitate de stocare pot folosi slotul pentru card SD sau pot sa conecteze un hard-disk extern prin USB. In privinta memoriei, exista 1 GB de RAM pentru jocuri si inca 1 GB pe care poate sa-l acceseze numai sistemul de operare. Cantitatea de memorie folosita de jocuri e acum dubla fata de cea de pe Xbox 360 si Play Station 3. De asemenea, unitatea sa optica poate citi la viteze de 22 MB/s, fata de 15,85 MB/s de pe Xbox (DVD) sau 9 MB/s de pe PS 360 (Blu-Ray).

Jocuri cat cuprinde la 60 de dolari bucata

Jocurile vin pe discuri de 25 GB care folosesc o tehnologie proprietara a Nintendo iar capacitatea acestora e mai mult decat suficienta pentru jocuri la 1080p.
La lansare vor fi disponibile 23 de jocuri originale pentru Wii U. Pe langa celebrele serii Mario de la Nintendo, lista de titluri mai cuprinde Mass Effect 3 de la Electronic Arts, Darksiders II de la THQ, Zombie U de la Ubisoft – exclusiv pentru Wii U, si Call of Duty: Black Ops 2 din oferta Activision Blizzard. Pretul fiecarui titlu este de 59,99 de dolari bucata.

Ce se afla in pachet

In pachet, cumparatorii vor gasi pe langa consola propriu-zisa si controllerul GamePad. Acesta este cu totul special, avand atat rol in jucat, insa functioneaza si ca o telecomanda pentru televizor. GamePad are un ecran tactil de 6,2 inci si un stylus si functioneaza atat ca tableta cat si ca un al doilea ecran care imbunateste experienta in privinta jocurilor sau filmelor.
In pachet se mai afla, in cazul variantei Deluxe, doua incarcatoare (pentru tableta si consola), un cablu HDMI, standuri pentru GamePad si consola si un senzor. De mentionat ca exista si un controller clasic ce poate fi achizitionat separat, iar pachetul nu contine si un al doilea GamePad. Acestea vor putea fi achizitionate separat, pretul fiind in jur de 175 de dolari. Deocamdata, insa, nu exista niciun joc care sa aiba suport dual GamePad. Insa compania planuieste acest lucru si, imediat ce vor exista jocuri care sa suporte facilitatea, Nintendo va pune in vanzare GamePad ca accesoriu separat. Se mai pot achizitiona separat si Wiimote – o telecomanda si un nunchuck – un alt controller.

Nintendo “TVii”

Dar cea mai mare surpriza pe care au adus-o japonezii este un serviciu video si de TV. Numit “TVii”, acesta permite streaming video de pe Netflix, Hulu, Amazon si YouTube. Spre deosebire de serviciile asemanatoare de pe Xbox 360, acesta este gratis, insa tot trebuie sa iti platesti abonamentele la firmele respective de streaming sau sa cumperi/inchiriezi filme digitale. O alta facilitate permite inregistrarea unor programe TV sau show-uri de divertisment prin optiunea DVR. Insa tot este nevoie ca utilizatorii sa aiba un set-top box precum TiVo sau cele oferite de operatorii de cablu. “Ar trebui sa fie centrul de divertisment al casei”, spune Scott Moffitt, vicepresedinte pentru vanzari si marketing al Nintendo America.
“Este ceva ce trebuie sa ai acum si prin asta ei prind din urma cumva oferta Xbox de la Microsoft”, a declarat Billy Pidgeon, analist la M2 Research.
Sistemul are integrare sociala, astfel incat poti vedea ce recomanda sau vizioneaza prietenii si este conectat in permanenta la IMDb si Wikipedia. Fiecare membru al familiei isi are propriul profil cu propria lista de preferinte. De asemenea, cand urmaresti transmisii sportive pe GamePad apar statistici si informatii suplimentare.

Consolele, devorate de smartphone-uri si tablete

Generatia anterioara, Nintendo Wii, s-a vandut in peste 100 de milioane de exemplare, insa acum nu mai avea mare cautare. In lunile aprilie-iunie Nintendo a vandut doar 710.000 console Wii, sub jumatate din nivelul anterior de 1,56 milioane. Nintendo are nevoie disperata de un succes insa chiar daca a pus in vanzare prima consola de generatie noua, perspectivele nu sunt prea roz. Compania a inregistrat pierderi in ultimii ani, insa are 14 miliarde de dolari in conturi din urma succesului generatiei anterioare. Problema e ca acum jocurile de pe tablete si smartphone-uri au ajuns la un nivel de grafic indeajuns de buna incat oamenii sa nu mai cumpere console video sau jocuri pentru acestea. Mai ales ca pretul este foarte mare pentru console: 60 de dolari fata de 0,99 dolari pentru un smartphone sau 14,99 dolari pe iPad.
De asemenea, consumatorii au o gama foarte larga de electronice din care pot alege. Pe langa iPad, tocmai ce a fost lansata noua gama pentru Kindle Fire, dar si iPhone 5 si Wii U, astfel ca neputand sa le cumpere pe toate, consumatorii vor face alegeri, a afirmat P.J McNealy, director executiv la Digital World Research.

Sursa: Reuters
Sursa foto: SlashGear

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] si au ramas doar producatori de jocuri, Nintendo nu se simte prea bine si isi incearca acum norocul cu noua consola Wii U. Microsoft isi reorienteaza strategia petru a integra consolele Xbox 360 cu serviciile sale online […]

  2. […] Atari in 1993 nu a fost deloc rea, insa a fost eclipsata de noile console de la Sony si Sega. Acum Wii U se afla pe piata de aproape un an de zile, iar vanzarile nu sunt asa bune. In schimb, va avea de […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.