Hackerii pot fura BMW-uri vechi

Scris de

Un dispozitiv aflat deja in vanzare pe internet permite hotilor sa fure BMW-uri sau alte masini de lux fara a avea nevoie de cheile proprietarului, potrivit unei investigatii BBC.

In anumite parti din Marea Britanie deja politia avertizeaza proprietarii de BMW-uri asupra posibilitatii ca autoturismele lor sa fie furate. Compania germana a spus ca “anumite amenintari, precum cea descrisa, pur si simplu nu exista atunci cand masinile sunt proiectate si dezvoltate”.
Specialistii au avertizat inca de anul trecut asupra vulnerabilitatilor de securitate prezentate de industria auto. Asa ca in curand o sa avem nevoie de antivirusi pentru calculatorul de bord.

Aceasta nu este o problema specifica a BMW iar producatorii auto nu sunt obligati legal sa ia vreo masura, au mai completat nem]ii. Pe de alta parte, deja BMW deja lucreaza impreuna cu fortele de politie din tara si intreaga lume pentru a raspunde acestei amenintari.

Compania a anuntat ca se afla in proces de imbunatatire a protectiei pentru modelele X5 si X6 realizate inainte de luna septembrie 2011. Niciunul dintre modelele recente, lansate dupa aceasta data – noile Serii 3, 5, 6 si 7– nu poate fi furat prin metoda respectiva. La fel si oricare alt model BMW mai vechi realizat dupa acea data.

Sa vedem ce vor face toti cocalarii care si-au luat “clima bizonica” pe munca parintilor din Spania iar acum nu mai au bani de benzina…

Sursa: BBC News
Sursa foto: Autoblog

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.