Romania a castigat campionatul european de Angry Birds pe televizoare

Scris de

Tara noastra este faimoasa pentru Dracula, Hagi, Nadia Comaneci si Ilie Nastase insa acum mai trebuie sa punem inca ceva pe raboj: suntem prima tara europeana care a castigat un campionat la Angry Birds.

Iar platforma nu a fost vreun smartphone, ci chiar un Smart TV de la Samsung. Diferenta este ca acum nu mai dai cu degetul pe ecran ci folosesti gesturi ale mainii, datorita tehnologiei Motion Control, dezvoltata de Samsung. Jocul se afla gratis la descarcarea din Samsung Smart Hub. Poate fi jucat pe gama 2012 de televizoare LED cu Smart Interaction a coreenilor, cat si pe Plasma Smart TV.
Evenimentul a avut loc la Westfield Stratford din Londra iar in cadrul concursului reprezentantii a 19 state s-au duelat. Samsung a recompensat fiecare membru al echipei Romaniei cu cate 1.000 de euro pentru efortul depus.

Jocuri prin cloud computing

Dincolo de performanta exemplara a conationalilor nostri este de observat ca televizoarele vor deveni in sine un centru de jocuri, fara a mai fi nevoie de echipamente dedicate, precum console Sony ori Nintendo sau accesorii precum Microsoft Kinect. Aceasta este, in esenta, fix ceea ce urmareste si Apple prin viitorul iTV si prefateaza o noua revolutie: jocurile rulate direct de pe televizor prin intermediul tehnologiilor de cloud computing.

Sony a cumparat deja Gaikai, un astfel de furnizor de jocuri prin cloud computing, in vreme ce sistemele OnLive vor fi integrate in televizoarele inteligente cu soft Google TV. Adoptarea jocurilor in sistem cloud ar reprezenta o schimbare majora fata de modelul de afaceri cu console, lansat de Atari in anii ’70 si dezvoltat de Nintendo in anii ’80. Acesta presupune vanzarea in pierdere a consolelor, urmand ca producatorii sa isi recupereze banii si sa produca un mic profit din vanzarea de jocuri pe respectivele console.

Atari, Sega, Nintento…

Daca Atari si Sega au iesit deja de pe acest segment si au ramas doar producatori de jocuri, Nintendo nu se simte prea bine si isi incearca acum norocul cu noua consola Wii U. Microsoft isi reorienteaza strategia petru a integra consolele Xbox 360 cu serviciile sale online si cu sistemele de operare Windows 8, destinat calculatoarelor, Windows Phone 8 – care tinteste smartphone-urile si Windows RT – orientat catre tablete si smartbook-uri.

Sursa: Ubergizmo
Sursa foto: Ubergizmo

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.