Microsoft a inaugurat Xbox Music, prin care vrea sa concureze iTunes, Amazon, Spotify si Pandora

Scris de

Microsoft a inaugurat astazi serviciul Xbox Music, prin care gigantul isi dezvolta ecosistemul inaintea lansarii Windows 8, astfel incat sa poata concura cu brio iTunes de la Apple, Amazon.com sau Google Music.

Utilizatorii au acces la 30 de milioane de melodii si “combina cele mai bune aspecte ale streamingului gratuit, abonamentelor si posibilitatilor de achizitie”, potrivit lui Yusuf Medhi, vicepresedinte Microsoft pentru divertisment interactic.
Xbox Music este disponibil in doua versiuni: una gratuita prin care se poate asculta gratuit muzica prin internet pe tabletele si calculatoarele cu Windows 8 si un abonament lunar de 9,99 dolari care permite utilizatorilor de foloseasca serviciul pe consolele Xbox 360 si smartphone-urile cu Windows Phone 8. Cu ajutorul Xbox Music Pass, asa cum este numit, va exista acces gratuit la sute de mii de clipuri muzicale, pe consolele video.

Momentan, serviciul este disponibil pentru utilizatorii de console Xbox iar de saptamana viitoare va fi disponibil si pe Windows 8. Microsoft va lansa vineri, 26 octombrie, noul sistem de operare. Xbox Music va veni preinstalat pe sistemele de operare Windows Phone 8 sau Windows 8, insa nu va fi disponibil pe versiunile vechi Windows 7 sau Windows Phone 7.
Ca si in cazul Office, anul viitor vor fi lansate si aplicatii pentru iOS de la Apple si Android de la Google.

Pe langa concurenta facuta iTunes si Amazon.com, un serviciu gratuit de ascultat muzica, cu reclame o data la 15 sau 20 de minute, ar putea exercita presiuni uriase asupra unor companii precum Spotify sau Pandora, potrivit lui Michael Gartenberg, analist la Gartner.
Presa specula recent ca si Apple va lansa un astfel de serviciu pentru dispozitivele sale. Potrivit eMarketer, Pandora va avea in acest an venituri din reclama pe dispozitivele mobile in suma de 226 milioane de dolari, mai mult decat Facebook sau Apple. Si Google dorea in urma cu ceva vreme lansarea unui serviciu de streaming, insa nu a ajuns la un acord cu casele de discuri.

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: Boy Genius Report

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] se stie, Microsoft a lansat recent propriul serviciu Xbox Music, ce va fi si el prezent. O alta mare noutate o constituie faptul ca aplicatiile de Facebook, […]

  2. […] ca le devine competitor. Mai mult, Microsoft va avea si servicii concurente intre ele, cum ar fi Xbox Music si Nokia […]

  3. […] Masura va afacecta atat site-ul Winamp.com, serviciile web conexe, dar si dezvoltarea playerelor audio cu acelasi nume. Winamp a fost un nume de referinta timp de 15 ani, insa acum a pierdut lupta cu magazinele online de cumparare de muzica – precum iTunes de la Apple sau Amazon, dar si cu serviciile de streaming audio – precum Pandora, Spotify, Rdio sau mai noile Nokia Music si Xbox Music. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.