Kaspersky dezvolta un sistem de operare pentru industrie

Scris de

Kaspersky Lab pregateste un sistem de operare sigur pentru sistemele industriale de control, a declarat presedintele-director general Eugene Kaspersky.

Noul produs tinteste protectia sistemelor industriale complexe, care au devenit de curand tinta pentru o mare varietate de arme cibernetice complexe, precum celebrul Stuxnet – care a atacat sistemul nuclear iranian folosind vulnerabilitati din sistemele Siemens, pana la Duqu, Flame sau Gauss.
Guvernele mondiale sunt preocupate tot mai mult de securitatea infrastructurii critice. Leon Panetta, secretarul Apararii din guvernul american, declara saptamana trecuta ca natiuni agresoare sau grupuri extremiste pot folosi diverse unelte cibernetice pentru a deraia trenuri de pasageri sau, si mai periculos, trenuri pline cu substante chimice letale. “Pot contamina aprovizionarea cu apa a marilor orase sau sa inchida reteaua electrica pe mari portiuni din tara”, a spus el.

Potrivit unei alte analize a Kaspersky Lab, cele mai multe sisteme de control nu au fost create cu gandul la securitate. Spre exemplu, cele mai multe protocoale folosite in sistemele SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) si PLC (Programmable Logic Controllers) nu necesita identificarea utilizatorilor sau autorizatie.

Momentan, cele mai multe servere SCADA ruleaza Linux sau Windows. Kaspersky Lab vrea sa porneasca de la zero cu un cod complet nou.

Sursa: IT World
Sursa foto: codefh.blogspot.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Kaspersky Lab pregateste un sistem de operare sigur pentru sistemele industriale de control, a declarat presedintele-director general Eugene Kaspersky….Citeste mai mult […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.