Microsoft a lansat oficial Windows Phone 8. Acum exista 120.000 de aplicatii

Scris de

Daca Google si-a anulat evenimentul programat ieri la New York din cauza urganului Sandy, Microsoft a fost mai norocoasa avand lansarea programata la San Francisco.

Cea mai mare companie software din lume a lansat oficial ieri sistemul de operare Windows Phone 8, prezent pe o serie de dispozitive precum Samsung ATIV S, Nokia Lumia 920 si Windows Phone 8X de la HTC, in tentativa de a recupera terenul pierdut in fata Google si Apple.

Daca se stiau noutatile aduse pe partea hardware, respectiv ecrane HD, suport pentru procesoare dual-core, slot microSD si NFC, specificatiile pe partea software au ramas un mister pana la lansare. Iata, asadar, cele mai importante vesti:
Kids Corner – un mediu separat pe care parintii il pot personaliza pentru copiii lor. Astfel se pot dicta ce jocuri si aplicatii pot fi folosite si fara a accesa servicii neautorizate ce pot da batai de cap, precum cumpararea de aplicatii sau altele. Se poate folosi si blocat, astfel ca parintii nu trebuie sa deblocheze dispozitivul de fiecare data.
Data Sense este o noua componenta a Windows Phone 8 care utilizeaza compresia pentru a salva sute de MB de trafic de date pentru utilizatori. Microsoft spune ca tehnologia permite utilizatorilor sa foloseasca cu 45% mai mult dispozitivul intr-o luna, comparativ cu un scenariu in care aceasta este oprita. Mai mult net, mai mult browsing.
– Aplicatia People Hub a fost regandita. Acum exista Rooms, care permite utilizatorilor sa grupeze diverse servicii, precum listele, calendarul si fotografiile, intr-un singur loc. Datele stocate in Rooms sunt accesibile numai celor invitati sa se alature.
Upload automat pentru fotografiile realizate cu camera. Imaginile capturate sunt incarcate rapid pe SkyDrive, cam cum face aplicatia Google+ pentru Android.
Pandora pentru Windows Phone 8. Serviciul de streaming muzical vine pe noul sistem de operare iar Microsoft ofera un an de abonament la muzica fara a asculta reclame.

Nota bene! Sistemul vine si cu Microsoft Office cu Word si Excel, OneNote si integrare cu SkyDrive. De asemenea, vine cu Microsoft Wallett, portofelul electronic dezvoltat de gigantul software. De asemenea Xbox SmartGlass e foarte utila deoarece permite folosirea smartphone-ului pe post de telecomanda pentru consolele de jocuri Xbox 360. La deficiente trebuie notat ca browserul Internet Explorer 10 nu permite decat maxim sase tab-uri deschise in acelasi timp, ceea ce e rusinos.

Creste numarul aplicatiilor

Precum se stie, Microsoft a lansat recent propriul serviciu Xbox Music, ce va fi si el prezent. O alta mare noutate o constituie faptul ca aplicatiile de Facebook, Twitter si Skype au fost regandite pentru WP8. Dar marele anunt il constituie faptul ca acum exista 120.000 de aplicatii in Windows Phone Marketplace. Exista o crestere de 20.000 fata de anuntul din iunie iar numarul este frumusel, cu toate ca nu e nici pe departe cu oferta din App Store sau cele 700.000 de aplicatii din Google Play.

Update: Gameloft tocmai ce a anuntat portarea a 12 jocuri optimizate pentru Windows Phone 8, integrarate cu Xbox. Printre titluri se gasesc Modern Combat 4: Zero Hour si N.O.V.A. 3: Near Orbit Vanguard Alliance. Intre titluri se mai afla Ice Age Village, Shark Dash, Asphalt 7: Heat, The Dark Knight Rises, UNO & Friends, Order & Chaos Online, The Amazing Spider-Man, Fashion Icon, Poker for Prizes si, preferatul meu, Real Soccer 2013.

 

 

Sursa: The Verge
Sursa foto: pdm.com.co

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] Stiinta & Tehnica « Microsoft a lansat oficial Windows Phone 8. Acum exista 120.000 de aplicatii […]

  2. […] Astfel se pot dicta ce jocuri si aplicatii pot fi folosite si fara a accesa … Read more on Renne – Revista Online Posted in: Hot Topics / Tagged: Latest, News, […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.