Twitter stie daca spui adevarul

Scris de

Ce poligraf, ce detector de minciuni? Twitter stie mai bine. Sau, mai exact, un algoritm de Twitter care analizeaza postarile. Intr-un cuvant, “masina adevarului”.

Twitter este deja unul dintre cele mai rapide si mai puternice mijloace de informare. In fapt, daca erati pe reteaua sociala vineri exista o sansa sa aflati printre primii de masacrul din SUA. Mai mult, pe Twitter circulau deja informatii ca media a identificat gresit atacatorul cand televiziunile inca mai rulau vechile rapoarte. In cazul dezastrului privind uraganul Sandy, autoritatile au folosit Twitter pentru a directiona mai bine resursele. Iar in cazul Primaverii Arabe, Twitter a avut un rol epocal.

Ei bine, acum exista inca un motiv in plus pentru a folosi reteaua de microblogging. Potrivit unui studiu care va aparea in viitorul numar al Internet Research, cercetatorii Carlos Castillo, Marcelo Mendoza si Barbara Poblete au realizat un algoritm proiectat sa gaseasca acuratetea informatiei postate pe Twitter.

Sistemul invata si foloseste o serie de parametri: daca acel utilizator are multi adepti, daca postarea contine un link, daca tonul este negativ, atunci e mult mai probabil sa fie adevarat.
Momentan algoritmul are o acuratete de 0,86, insemnand ca este mai aproape de scorul perfect 1 decat de scorul aleatoriu 0,5. Desi mai e loc de imbunatatire, potentialul este clar: softul este capabil sa lucreze mai rapid decat oamenii iar o astfel de unealta este foarte valoroasa in caz de urgenta.

Sau daca vrei sa te joci de-a spionii…

Sursa: The Verge
Sursa foto: fortiesfashions.blogspot.com

Etichete: , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.