SUA si Marea Britanie blocheaza tratatul ITU asupra internetului

Scris de

Victorieee! Asa cum era de anticipat, mai multe state cu democratia in suflet au blocat tentativa Rusiei de a extinde atributiile ONU asupra internetului ca preambul pentru o cenzura mai mare. In plus a cazut si tentativa de a reglementa sectorul asemanator telecomului.

Pe langa SUA, tara din care provin majoritatea companiilor mari cu activitate pe web, au mai blocat tratatul ITU si alte state precum Marea Britanie, Canada, Olanda, Noua Zeelanda, Suedia, Polona si Cehia. In mod curios, marul discordiei a fost “obligatiile privind drepturile omului”, care au intampinat o mare rezistenta de la state cu un istoric greu la acest capitol, precum China si Iran.
Rusia a dorit ca ONU sa reglementeze internetul, de la securitate la alocarea de adrese – lucru facut acum de ICANN. SUA argumenteaza ca nu trebuie reparat ceva ce merge bine; in plus exista temeri ca “reglementarea” inseamna de fapt o cenzura si o opresiune mai mare din partea statelor dictatoriale. Semnale de alarma au fost trase inca de acum cateva saptamani in privinta tratativelor.

In definitiv, internetul a luat fiinta ca un proiect al DARPA iar majoritatea marilor companii care activeaza pe internet, de la Google, Facebook, Twitter si pana la Amazon, Ebay, Skype, YouTube, Yahoo!, Groupon, Microsoft, sunt tot americane…

Sursa: Engadget
Sursa foto: datamanager.it

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.