Schimbare de paradigma: Samsung a depasit Nokia in Europa

Scris de

Dragelor si dragilor, marcati aceasta zi in calendar, pentru ca rareori avem ocazia de a vedea sfarsitul unei ere.

Samsung a depasit Nokia la livrarea de telefoane exact in fieful acesteia, respectiv Europa, in vreme ce Apple a depasit compania finlandeza la livrarea de smartphone-uri pe “batranul continent”.
Datele au fost prezentate in cel mai nou raport IDC.

In total au fost livrate 45 de milioane de telefoane in Europa in primele trei luni, din care 47% reprezinta smartphone-uri. Samsung a livrat 13,2 unitati, in vreme ce Nokia 12,6 milioane, ceea ce inseamna ca a depasit asiaticii au 29,3% cota de piata, fata de cele 27,9% ale finlandezilor. Urmatoarele locuri sunt ocupate de Apple, Research in Motion (RIM- producatorul BlackBerry, nr) si HTC. Vanzarile Apple si BlackBerry au urcat cu cate 49 si 48%, in vreme ce la HTC cresterea a fost de 271%.
IDC noteaza ca Samsung a inteles mai bine trendurile si a trecut rapid la ecrane tactile si la adoptarea Android, dezvoltand in acelasi timp si propria platforma Bada. In plus, au adus telefoane ieftine cu specificatii foarte bune.

In privinta telefoanelor inteligente, Apple are cu iPhone 4,4 milioane de bucati vandute, adica 20,8% din piata. Cu 4,2 milioane, Nokia a vandut cu 15% mai putin. RIM si BlackBerry se afla pe urmatoarele pozitii cu cate 3,5 milioane de exemplare vandute, in vreme ce Samsung ocupa urmatorul loc, cu 2,6 milioane dar cu o crestere de 744%!

Sursa: IDC
Sursa foto: www.androidauthority.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.