SCO se lupta din nou cu IBM asupra paternitatii Unix

Scris de

Succesul Android naste monstri: SCO a reluat in luna mai procesul cu IBM in privinta paternitatii sistemului de operare Unix, dupa ce acesta a fost inghetat timp de mai multi ani.

Pentru cine nu cunoaste, SCO este o entitate care a pretins in 2003 ca detine o parte din Unix. Tot atunci a dat in judecata Novell. Ei bine, dupa ce multe generatii de avocati au absolvit Harvardul, SCO a pierdut procesul cu Novell, care a fost recunoscut drept proprietarul Unix. Iar aceasta a anuntat public ca nu considera ca exista vreo urma de Unix in Linux si ca nu are chef sa dea in judecata alte companii.

SCO a cerut initial de la IBM ca daune un miliard de dolari, apoi suma a fost crescuta la trei miliarde, apoi la cinci. Doar ca in privinta Big Blue i s-au terminat fondurile si a intrat in insolventa in 2007, asa ca problema a hibernat o vreme.

Aceasta stare a persistat pana de curand, cand SCO a cerut reluarea procedurilor.

Miza o constituie cu totul altceva: daca trollul va demonstra ca detine o parte din Unix, atunci poate pretinde ca detine o bucata consistenta si din Linux.

Si o data ce poate face asta, atunci sa vezi daune pretinse de la Google sau producatorii Android pentru cele doua miliarde de astfel de dispozitive vandute in intreaga lume, ori de la IBM pentru mainframe-urile si serverele comercializate sau de la Red Hat pentru sistemul sau de operare.

Sursa: The Register
Sursa foto: leapsecond.com

Etichete: , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.