Secretomania Apple in privinta Mac Pro irita profesionistii din industriile foto, muzicala si de film

Scris de

Apple a inceput sa uite de baza sa de utilizatori fideli care lucreaza in creatie si design. Spre deosebire de hipsterii cu MacBook, acestia lucreaza intr-o industrie serioasa si au nevoie de o putere de calcul imensa. Adica de Mac Pro.

In caz ca nu stiati, mare parte din tot ce inseamna design pe internet se face pe Mac-uri. La fel si tot ce inseamna arhitectura, orice ziar sau revista tiparita, publicitate si mai tot ce inseamna procesare audio in industria muzicala. Ba mai mult, si efectele speciale din filme se fac intr-o proportie covarsitoare in ferme de randare alcatuite din Mac-uri.
Dar nu orice fel de Mac. Mai exact Mac Pro, care folosesc niste herghelii-putere si procesoare de servere Intel Xeon. Ei bine, in conditiile in care pretul unui Mac Pro porneste de la 2.499 dolari si ajunge pana la 14.000 de dolari in versiunea cu 12 nuclee si maximul de optiuni.

Ei bine, profesionistii din aceste domenii sunt nemultumiti ca Apple nu prea a upgradat Mac Pro in ultimii ani. Ultima imbunatatire a fost facuta anul trecut si a constat in cresterea frecventei maxime a procesoarelor Intel Xeon de la 2,8 la 3,2 GHz. Insa acesta e din aceeasi arhitectura Bloomfield care a debutat in 2008. In fapt, producatorul video Lou Borella a facut un grup de Facebook intitulat “We want a new Macpro” (Vrem un nou Macpro-nr) si care a adunat 19.300 de like-uri. Un utilizator indignat i-a scris chiar anul trecut directorului executiv Tim Cook, intrebandu-l daca firmei ii pasa de comunitatea “pro”. Iar Cook chiar i-a raspuns ca Apple “lucreaza la ceva cu adevarat extraordinar pentru sfarsitul anului urmator”. Adica 2013.

Ce vor profesionistii?

Pai in primul rand vor o serie de tehnologiii pe care Apple le-a integrat in actuala sa gama MacBook sau iMac. Adica USB 3.0 sau Thunderbolt pentru transfer mai rapid de date, o interfata SATA mai rapida pentru harduri. Pe partea software unii doresc imbunatatiri in sistemul de operare OS X dar si la programul de editare foto Aperture sau cel muzical Logic, care au primit ultimele imbunatatiri in 2009 sau 2010.

O parte dintre clienti se duc rapid si cumpara o statie de lucru daca au nevoie de un singur calculator. Dar se abtin atunci cand e vorba de mai multe. Altii testeaza iMac-uri cu procesoare Intel Core i7 legate la monitoare profesionale. Altii pur si simplu trec la Windows. Internetul e plin si de sfaturi cum sa comanzi din bucati un PC si apoi sa instalezi Hackintosh si economisesti mii de dolari.
Rivali precum Dell au simtit si ei ca e miros de bani. Texanii i-au oferit lui Borella un test de trei luni a varfului de gama – o statie de lucru de 13.000 de dolari. Ba mai mult, echipa de marketing i-a propus sa pastreze masina, cu conditia sa scrie despre experienta sa cu noua unealta. Borella a acceptat. Dar ar prefera sa lucreze tot pe Mac Pro.

Sursa: CNET
Sursa foto: Apple

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Parasita inca din Cretacicul Superior, linia Mac Pro a primit anul trecut doar o mica imbunatatire la nivelul performantelor, dar fara a rezolva vreuna din doleantele comunitatii de arhitecti, designeri sau profesionisti din domeniile foto-video. Ceea ce, bineinteles, a dus la o mini-revolta. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.