Apple anunta un nou Mac Pro, cu design cilindric

Scris de

„Can’t innovate anymore, my ass!” Asa si-a inceput ieri tirada Phill Schiller, directorul de marketing al Apple atunci cand a anuntat noul Mac Pro.

Parasita inca din Cretacicul Superior, linia Mac Pro a primit anul trecut doar o mica imbunatatire la nivelul performantelor, dar fara a rezolva vreuna din doleantele comunitatii de arhitecti, designeri sau profesionisti din domeniile foto-video. Ceea ce, bineinteles, a dus la o mini-revolta.

Ei bine, asteptarea s-a incheiat. Apple a prezentat ieri un nou model din linia Mac Pro, cu un design total schimbat, cilindric, si care sa dureze “inca zece ani”. Modelul cu grile, celebru de la introducerea in 2003 pe Power Mac G5, isi ia adio dupa un deceniu de glorie.
Noul cilindru, are doar o optime din marimea celui vechi: cu 25,1 centimetri in inaltime si 16,7 centimetri in diametru acesta pune la grea incercare statiile de lucru actuale.

De doua ori mai rapid

In interiorul carcasei de aluminiu se gasesc procesoare Intel Xeon E5 de generatie urmatoare, cu pana la 12 nuclee, doua cipuri grafice AMD Fire Pro si pana la 60 GB de memorie RAM. Pentru stocare se renunta total la hard disk in favoarea SSD-urilor, ca si in cazul MacBook Air. La conectivitate se regasesc mai multe delicii: sase porturi Thunderbolt 2, doua porturi gigabit ethernet, patru USB 3.0 si un HDMI. De asemenea, exista Bluetooth 4.0 si WiFi. Calculatorul suporta monitoare 4K.

Apple spune ca noua generatie e de doua ori mai rapida decat cea anterioara, avand o putere de calcul de 7 teraflops. Noul calculator nu are drive optic, dar Apple vinde SuperDrive-ul sau USB pentru cei care au nevoie de scrierea unor CD-uri sau DVD-uri.

Iluminare la porturi

Toate porturile noului Mac Pro sunt localizate in partea din „spate”, dar pe masura ce utilizatorul roteste calculatorul, acesta detecteaza miscarea si ilumineaza automat panoul I/O, facand porturile mai usor de gasit.
Noul Mac Pro va fi disponibil la toamna. Pretul nu a fost anuntat, dar cum e vorba de Apple, e clar ca va fi o „scumpete”.

Coltul analistului

Cat despre design nu inteleg ce tot cad pe spate site-urile straine la frumusetea si „inovatia” Apple, pentru ca in urma cu doi ani, Asus, EVGA si Nvidia prezentau la CES un calculator si mai misto, integrat intr-un keg de bere.

PS: Nu-i asa ca seamana un pic cu R2D2?

Sursa: The Verge
Sursa foto: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (4)

 

  1. […] se adauga versiuni cu procesoare Intel Haswell pentru MacBook Pro si iMac, plus statia de lucru Mac Pro. Este probabila si o imbunatatire a Apple TV, care ar sosi cu posibilitatea de a juca jocuri si cu […]

  2. […] este, insa, noul model a statiei de lucru Mac Pro, de forma cilindrica, este prevazut cu ‚cel mai puternic procesor instalat vreodata pe un Mac, […]

  3. […] tehnice, dar cu acelasi design. Singura surpriza notabila din partea Apple o constituie noul Mac Pro, cu design futurist, dar si cu un pret pe masura. Pentru viitor este asteptat ceasul inteligent […]

  4. […] mai aduceti aminte de noul Mac Pro, lansat de Apple la finele anului trecut? Il stiti, cel care seamana cu R2D2 sau cu un cos de gunoi de […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.