Alienware a relansat Area-51, un Mac Pro al jocurilor

Scris de

alienware-area-51Va mai aduceti aminte de noul Mac Pro, lansat de Apple la finele anului trecut? Il stiti, cel care seamana cu R2D2 sau cu un cos de gunoi de camera…

Ei bine, Alienware tocmai ce a creat un rival formidabil pentru calculatorul celor de la Apple. Cu o forma hexagonala, acesta poarta numele Area-51, aluzie la celebra baza americana din statul Nevada, si seamana mai mult cu un OZN sau o nava extraterestra decat cu un desktop clasic.

Nu ni se spune nimic despre sistemul de operare, dar este posibil sa il vedem cu SteamOS, initiativa celor de la Valve, care au creat un sistem de operare destinat jocurilor, dar pe baza Linux. SteamOS a fost creat ca urmare a faptului ca in noul Windows 8, aplicatiile si jocurile sunt distribuite prin Windows Store (pentru interfata Metro), ceea ce blocheaza accesul la platforma Steam. Cel mai probabil, insa, va exista si o optiune cu Windows, si una cu SteamOS.

Doar ca Alienware nu pozitioneaza produsul impotriva Mac Pro – care tinteste graficienii, publicitarii sau fotografii, ci se adreseaza gamerilor inraiti care vor un sistem mega-performant cu un design uimitor.

Produsul vine cu cele mai noi procesoare Intel cu sase si opt nuclee din seria Haswell-E (Extreme), si suporta trei placi grafice Nvidia GTX care suporta semnal trimis catre trei monitoare 4K. In privinta memoriei, „monstrul“ va suporta pana la 32 GB de memorie DDR4 in quad channel. Cat despre stocare, se prezinta un echilibru intre SSD si harduri clasice, ceea ce inseamna probabil o solutie hibrida, gen FusionDrive de pe iMac-urile de la Apple. In fine, la conectivitate exista WiFi cu standardul 802.11ac pentru streaming.

Aliewnware este o subsidiara a Dell, cumparata de catre gigantul calculatoarelor in 2006. Dell si Apple au avut de-a lungul timpului mai multe dispute.

Michael Dell, fondatorul companiei omonime, spunea in 1997 ca Apple ar trebui sa lichideze compania si sa dea banii inapoi actionarilor. In acea perioada Apple a fost aproape de faliment si a recurs la rechemarea lui Steve Jobs, care a salvat compania cu un imprumut de 300 de milioane de dolari de la Microsoft.

Ulterior, Apple a dezvoltat noi produse, in special linia iPod, iPhone, iPad, care au revolutionat muzica, telefonia mobila si dispozitivele portabile. Iar la aceasta schimbare Dell a fost inceata sa se adapteze, pierzand rapid teren. Anul trecut Michael Dell si un fond de investitii au rascumparat actiunile celorlalti actionari si au delistat compania de la bursa. Ceea ce aproape echivaleaza cu datul banilor inapoi…

Sursa: The Verge

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.