Cinci factori importanti pentru alegerea saltelei

Scris de

saltele-royal-mareNe petrecem o treime din viata dormind sau odihnindu-ne pe saltea, de aceea alegerea ei joaca un rol important pentru mentinerea sanatatii. Fie ca vorbim despre confort si sustinerea corecta a coloanei, fie ca vorbim despre protejarea impotriva bacteriilor si a larvelor de acarieni, salteaua trebuie aleasa cu grija. Producatorii vin cu o oferta larga de saltele, ceea ce face ca alegerea sa fie din ce in ce mai grea, insa specialistii in saltele ai magazinului www.saltele-online.ro au intocmit o lista cu 5 factori importanti pentru alegerea corecta a unei saltele:

  1. Gradul punctelor de presiune este foarte important pentru alegerea unei saltele. Numarul cat mai mare de puncte confera sustinerea cat mai corecta a coloanei vertebrale si, in general, asigura relaxarea totala a corpului.  Valoarea este de la 1 la 10 in ordine crescatoare. Valorile inferioare sunt date de saltelele ce utilizeaza plasa de miez elastic si valorile superioare sunt date de utilizarea latexului, a materialelor cu memorie sau al gelului.
  2. Gradul de circulatie al aerului prin interiorul saltelei are ca efect racorirea pielii si absorbtia si disiparea umezelii aparute la nivelul pielii. Valoarea este de la 1 la 10. Utilizarea materialelor naturale (imbracamintea saltelei cu grad de bumbac sau cu matase naturala cat mai mare), a materialelor gen latex permit aerisirea saltelei si astfel au un punctaj mai mare decat alte tipuri de saltele.
  3. Gradul de elasticitate este dat de modul de constructie si de rigiditate a elementelor din care este compusa salteaua, ce au drept consecinta reactia la greutatea persoanelor ce le folosesc. Aceasta reactie este foarte vizibila in timp prin gradul de deformare al saltelei. Saltelele mai fragile, de exemplu, au un grad de elasticitate mai mare. Acest grad de elasticitate recomanda si greutatea persoanei ce poate utiliza fiecare tip de saltea.: gradul 1 – 50-55 kg/persoana, gradul 2 – 60-65 kg, gradul 3 – 70-75 kg, gradul 4 – 80-85 kg, gradul 5 – 95-100 kg, gradul 6 – 110-120 kg, gradul 7 – 125-135 kg, gradul 8 – 140-150 kg, gradul 9 – 155-165 kg, gradul 10 – 170-200 kg.
  4. Gradul de confort este dat de senzatia de relaxare resimtita la utilizarea saltelei. Aceasta senzatie difera de la persoana la persoana in functie de obisnuinta fiecareia de a dormi pe un suport mai moale sau mai dur.  Unele persoane se simt cel mai bine pe o saltea “de puf”, iar altele pe o saltea “de scandura”. Valoarea este de la 1 la 10, in ordine crescatoare de la slab la foarte comod. Cu cat materialele folosite sunt de mai buna calitate si/sau in cantitate mai mare, cu atat gradul de confort va creste.
  5. Comportamentul la miscare (Efectul de val) este caracteristica saltelei de a absorbi miscarile unuia din parteneri pentru a nu deranja somnul celuilalt. Acest efect se simte cu preponderenta la saltelele clasice pe plasa de miez elastic, deoarece acestea au arcurile interconectate intre ele. La saltelele realizate din materiale non-metalice sau cu arcuri incasetate separat, efectul este mult diminuat sau dispare cu desavarsire. Acest efect va fi notat de la 1 la 10, 1 insemnand electul cel mai puternic, 10 reprezentand lipsa acestui efect.

Despre Saltele-Online.ro

Site-ul Saltele-Online.ro face parte din grupul Mobshop.ro, dintre cei mai mari comercianti online de mobila, mic mobilier, tapiterie si saltele din Romania. Echipa a servit pana in prezent peste 20000 de clienti, iar gama de produse acopera amenajarile si modificarile ce se fac intr-o locuinta: mobilier de serie sau la comanda, bucatarii, dormitoare, camere de tineret, birouri, saltele, canapele, scaune, mese, usi glisante si alte produse ambientale de interior.

Sursa: Saltele Online

Etichete: , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.