Comisia Europeana amendeaza Infineon, Samsung si Philips pentru cartelul cipurilor de carduri

Scris de

infineonComisia Europeana a amendat Infineon, Samsung si Philips cu suma totala de 138 de milioane de euro pentru formarea unui cartel intre anii 2003 si 2005 in privinta microcipurilor folosite in cardurile bancare.

Cele trei companii „si-au transmis informatii comerciale sensibile“ depre preturi, clienti si capacitatea de productie intre septembrie 2003 si septembrie 2005.

„In aceasta era digitala, cipurile pentru carduri sunt folosite de aproape toata lumea. Daca firmele aleg sa incheie astfel de intelegeri, de pe urma carora companiile care cumpara cipurile si consumatorii au de pierdut, acestea ar trebui sa se astepte la sanctiuni“, a declarat Joaquin Almunia, comisar european pentru Concurenta si vicepresedinte al Comisiei Europene.

Cea mai mare amenda, in valoare de 82,7 de milioane de euro a fost primita
producatorul german de componente semiconductoare Infineon Technologies, in timp ce compania olandeza Philips are de achitat 20 de milioane de euro. Philips a separat divizia sa de cipuri in 2006, iar acum aceasta este o companie independenta, NXP Semiconductors.

Samsung va plati 35 de milioane de euro, dupa ce sanctiunea sa a fost redusa cu 30% datorita cooperarii cu institutia europeana pe parcursul investigatiei.

Renesas Technology din Japonia a scapat fara sanctiuni, intrucat a fost cea care a dezvaluit existenta cartelului.

Sursa: Reuters
Sursa foto: adam.lylix.net

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.