Apple a facut un profit mai mic decat Samsung

Scris de

Apple si-a anuntat rezultatele financiare pentru perioada aprilie-iunie si, surpriza: profitul net a scazut la 6,9 miliarde de dolari, fata de 8,8 miliarde cat era anul trecut. Astfel, Samsung a depasit acum Apple si la acest capitol, cu un profit de 8,3 miliarde de dolari.

Per total, rezultatele au despasit, insa, asteptarile Wall Street, din moment ce vanzarile au urcat usor de la 35,3 miliarde de dolari de la 35 de miliarde iar livrarile de iPhone-uri au crescut cu 20%, de la 26 de milioane de bucati la 31,5 milioane. Vestea este buna, deoarece arata ca vanzarile iPhone rezista “asaltului” impus de Samsung si armada de modele Galaxy S4.
Pe de alta parte, atat iPad-urile cat si Mac-urile au inregistrat scaderi. Tabletele iPad s-au vandut in doar 14,6 milioane de exemplare, fata de 17 milioane anul trecut in acelasi interval, in vreme ce vanzarile de calculatoare au inregistrat un declin mai mic, de 4 milioane la 3,8 milioane.

Daca zona tabletelor este canibalizata puternic de concurenta tot mai dura din partea tabletelor ieftine cu Android, in zona de calculatoare Apple are de furca cu ultrabook-urile lansate de tot mai multi producatori, insa o duce mai bine decat concurenta, care e afectata de declinul general al PC-ului.

Crestere pe iTunes si servicii

Directorul general Tim Cook a spus ca exista o crestere puternica pe segmentul iTunes, Software su Servicii. Pe de alta parte, a spus ca Apple lucreaza la mai multe produse ce vow fi lansate in toamna si 2014.

Cel mai sigur e vorba de noi modele iPhone si iPad, intre care un iPhone ieftin pentru pietele emergente, la care se adauga versiuni cu procesoare Intel Haswell pentru MacBook Pro si iMac, plus statia de lucru Mac Pro. Este probabila si o imbunatatire a Apple TV, care ar sosi cu posibilitatea de a juca jocuri si cu noi optiuni de vizionare de continut.

In fine, cu bataie lunga se afla de acum celebrele gadgeturi visate de toata lumea in numele Apple: ceasul iWatch si televizorul iTV.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: CNET

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.