Profit-record de 8,3 miliarde de dolari la Samsung

Scris de

Gigantul sud-corean Samsung estimeaza un profit de 8,3 miliarde de dolari pe ultimele trei luni, in crestere cu 46% fata de aceeasi perioada a anului trecut si cel mai mare din istoria sa.

Grupul se asteapta la venituri de 49,9 miliarde de dolari, si acestea fiind cele mai bune de de cand exista compania. Mai mult, JK Shin, seful divziei mobile, a aratat ca Samsung a livrat deja 20 de milioane de smartphone-uri Galaxy S4 in doar 68 de zile, depasind cu mai bine de o luna recordul stabilit de Galaxy S3, ceea ce face modelul drept cel mai bine vandute telefon Android dintotdeauna.
Problema este ca rezultatele se afla sub estimarile analistilor. Acestia doreau un profit mai apropiat de 8,89 miliarde de dolari, ceea ce inseamna ca profitul s-a clasat cu 690 milioane de dolari, sau 6,4%, sub previziunile “clarvazatorilor” bursieri.
Recent, analistii JPMorgan si cei ai Morgan Stanley si-au redus estimarile privind profitul Samsung, citand vanzari slabe ale navei-amiral. In ultima luna Samsung a pierdut 25,3 miliarde de dolari in capitalizare, mai mult decat valoarea de piata a Sony, din cauza ingrijorarilor privind vanzarile modelului de top, ca urmare a faptului ca grupurile chineze Huawei si ZTE au devenit un rival de temut, din moment ce ofera gadgeturi cu performante apropiate dar la preturi mult mai mici.

Samsung are aceeasi problema ca si Apple: in perioada de boom, analistii au ratat total ascensiunea celor doi colosi iar de cand s-a prins toata lumea ca produsele lor sunt atractive pentru milioane de oameni in intreaga lume, estimarile analistilor sunt constant exagerate. Ceea ce inseamna ca cele doua companii „dezamagesc” constant cu profituri naucitoare, la care companii ca Nokia, HTC sau BlackBerry abia viseaza…

Partea interesanta de observat este momentul in care Samsung va face mai mult profit decat Apple. Zarurile au fost aruncate!

Sursa: The Verge
Sursa foto: www.tarfandaneh.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] Apple si-a anuntat aseara rezultatele financiare pentru perioada aprilie-iunie si, surpriza: profitul net a scazut la 6,9 miliarde de dolari, fata de 8,8 miliarde cat era anul trecut. Astfel, Samsung a depasit acum Apple si la acest capitol, cu un profit de 8,3 miliarde de dolari. […]

  2. […] Profit-record de 8,3 miliarde de dolari la Samsung 2. Noua generatie Exynos 5 Octa 5420, prezentata de Samsung 3. Misterul Apple: cel mai valoros […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.