Elon Musk prezinta racheta care decoleaza si aterizeaza vertical

Scris de

Miliardarul Elon Musk, celebru pentru „inventarea” serviciului de plati PayPal, a prezentat astazi pe Twitter, ultima sa creatie: racheta care decoleaza si aterizeaza vertical.

Aceasta este dezvoltata si testata de catre SpaceX, companie de asemenea fondata de Musk, unde magnatul de 42 de ani este si proiectant-sef . Antreprenorul noteaza ca racheta s-a inaltat pana la o altitudine de 325 de metri, a rezistat in bataia vantului fara sa se aplece sau sa se prabusesca si apoi a aterizat inapoi cu succes.

Pentru cine stie ceva fizica, aceasta este o realizare tehnica incredibila si ceva de neconceput pana acum cativa ani. Iar pentru fanii Star Trek nu poate fi asemuita decat cu primul zbor la viteze supraluminice, realizat de catre Zefram Cochrane.

SpaceX a fost fondata in 2002 iar in decembrie 2008 a primit un contract de 1,6 miliarde de dolari din partea NASA pentru 12 zboruri cu racheta Falcon 9 si naveta Dragon catre Statia Spatiala Internationala. Prima andocare a fost facuta pe 25 mai 2012, SpaceX scriind atunci istorie.

Puteti sa admirati aceasta minune tehnologica in clipul de mai jos!

PS: Pentru cine nu stie, Musk este si co-fondator si presedinte al Tesla Motors, companie care produce autoturisme electrice.

Sursa: Business Insider
Sursa foto: RENNE

Etichete: , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Amazon de altfel, atacand bancile, Google face si masini inteligente,  iar mogulii Jeff Bezos, Elon Musk, Larry Page si Eric Schmidt vor sa cucereasca spatiul sau cerceteaza […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.