Mark Shuttleworth cere entuziastilor 32 de milioane $ pentru a construi smartphone-ul Ubuntu Edge

Scris de

Canonical, producatorul Ubuntu, a apelat la Indiegogo pentru cere fanilor o suma totala de 32 de milioane de dolari, bani necesari pentru a construi Ubuntu Edge, un smartphone 2-in-1, cu puterea de calcul a unui laptop.

Mark Shuttleworth, fondatorul Canonical, a prezentat un filmulet pe YouTube in care isi foloseste farmecele si carisma stil Steve Jobs pentru a creste interesul si a detalia specificatiile gadgetului.

Ecran de safir

Acesta va avea un display de 4,5 inci, realizat din cristal de safir in loc de sticla, cel mai dur material de pe planeta dupa diamant. Acesta va avea o rezolutie 720p si nu se va putea zgaria nici in ruptul capului.
In privinta capacitatii de procesare, Shuttleworth spune ca dispozitivul se va putea conecta la un monitor via HDMI, unde va rula sistemul de operare Ubuntu pentru desktopuri. Forta sa bruta va ajuta utilizatorii sai sa realizeze sarcini demne de un PC, de la editarea de documente, email si browsing pe internet pana la lucruri mai complexe, precum editare foto in GIMP.

Se transforma in desktop

Ubuntu Edge va avea “cel mai recent, rapid procesor”, cel mai probabil un Intel Bay Trail, acompaniat de 4 GB de memorie RAM si 128 GB pentru stocare SSD. La conectivitate apare un emitator dual pentru 4G, NFC si Bluetooth 4.0. Pentru baterie va fi incercata o noua tehnologie, bazata pe silicon anod, pentru o mai mare durata de viata. Camera din spate va avea 8 megapixeli

Canonical mizeaza pe convergenta dispozitivelor si incearca, astfel, sa inlouiasca atat smartphone-ul cat si PC-ul. Ideea este asemanatoare cu ce a incercat in anii trecuti Motorola, al carui telefon Atrix se putea conecta la un Webtop si se transforma intr-un laptop. Puterea de calcul a acestuia lasa, insa, de dorit.

Ruleaza si Android, livrare din mai 2014

Concomitent, Ubuntu Edge poate rula Android, pe langa versiunea de Ubuntu optimizata pentru smartphone-uri. Tot ce vrea Shuttleworth este sa gaseasca 40.000 de entuziasti care sa cotizeze pentru a aduce visul la viata. Primii care sprijina proiectul au sansa de a lua smartphone-ul cu 600 de dolari, restul avand de scos la inaintare cate 830 de dolari dupa aceea. Cei care se gandesc sa scoata banii trebuie sa stie ca nu vor primi telefonul decat in luna mai 2014.

Shuttleworth spune ca firma sa, Canonical, nu doreste sa intre in productia de hardware, ci sa realizeze un parteneriat cu un producator actual de smartphone-uri.

Campania de strangere de fonduri se termina pe 21 august. Pana acum s-au strans 3,5 milioane de dolari.

Traiasca Tux!

Sursa: CNET

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.