Privatizarea CFR Marfa, calcaiul lui Ahile la Transporturi

Scris de

Decizia privind numirea lui Ovidiu Silaghi in fruntea Ministerului Transporturilor se lasa asteptata. Traian Basescu, presedintele Romaniei, a declarat intr-o conferinta de presa ca se va pronunta pe 23 august.

Renne. ro a relatat pe 17 iulie faptul ca Ovidiu Silaghi nu s-a remarcat cu nimic in mandatul de 8 luni pe care l-a avut in Guvernul Ponta 1. De altfel, la sfarsitul perioadei de 8 luni nu a dat publicitatii nici un bilant al activitatii sale de ministru, asa cum se obisnuieste in mod normal. Renne.ro a mai aratat si faptul ca, in perioada in care Silaghi a fost ministru, fondurile europene au fost blocate.

Referindu-se la numirea lui Ovidiu Silaghi la conducerea Transporturilor, presedintele a precizat „…A fost un soi de apa sfintita: nici nu a facut ceva, nici nu s-a opus la ceva. Am observat ineficienta totala a domnului Silaghi pentru ca nu a reusit sa faca niciun pas pentru deblocarea fondurilor europene. Un om fara performanta ce nu aduce nimic ca imagine guvernului Ponta.”

Mai mult, privatizarea CFR Marfa pare sa atarne ca o piatra de moara in decizia numirii viitorului ministrul al Transporturilor. Traian Basescu a declarat ca singura solutie corecta este ca premierul Victor Ponta sa ramana interimar la Transporturi pana la semnarea contractului de privatizare a companiei CFR Marfa.

Potrivit presedintelui, Grup Feroviar Roman (GFR), desemnat castigator pentru preluarea a 51% din CFR Marfa, nu poate sustine financiar modernizarea Companiei Feroviare, modernizare prevazuta in contractul de privatizare.

“Marea mea problema este ca stiind ca are oarece credite pe propria companie si ca acum trebuie sa imprumute 200 de milioane pentru CFR Marfa, de unde va avea bani sa faca investitii? Daca in momentul de fata investitorul imprumuta bani ca sa poata plati compania si nu ii gaseste – in momentul de fata nu sunt prea multe banci dispuse sa finanteze – de unde o sa gaseasca bani pentru modernizarea companiei? Are nevoie de locomotive moderne, de vagoane modernizate, de depouri modernizate, de multe altele”, a spus Traian Basescu.

Sursa: Renne
Sursa foto: hdwdb.com

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.