Sharp Aquos, telefonul cu care japonezii prind posturi TV

Scris de

Daca inca nu stiati ca Japonia se afla pe o planeta avansata, ar fi bine sa notati. Operatorul nipon NTT DoCoMo a adus la Congresul Lumii Mobile de la Barcelona telefonul Sharp Aquos SH-06D, numai bun sa rada in nas europenilor de cat de inapoiati suntem.

Gadgetul din Tara Soarelui Rasare prezinta unul dintre cele mai rafinate si poftite designuri, ceva in genul Sony Xperia S dar cu mult mai multa clasa. Terminalul are un ecran de 4,5 inci si rezolutie HD de 1280 x 720. Display-ul este unul dintre cele mai clare observate in natura si are inclusiv functionalitate 3D, evident la o rezolutie mai mica. Unghiurile de vedere sunt si ele dintre cele mai bune.

Insa cel mai mare atu al sau il constituie prezenta sistemului de streaming NOTTV, proaspat lansat de NTT DoCoMo in Japonia. Cu ajutorul unei antene externe si al unui dock la care se poate conecta, gadgetul devine instantaneu un mini-televizor si in acelasi timp se si incarca. Rezolutia la care se pot vedea transmisiile este de 720 x 480 si acopera 71% din populatia Japoniei.
Terminalul vine cu un procesor dual-core de 1,2 GHz si are o grosime de 10 milimetri. Camera este de 8 megapixeli iar dispozitivul este echipat si cu “portofel mobil”.

Apropo, v-am spus ca e si rezistent la apa?

Sistemul de operare este Android 2.3 Gingerbread cu un skin foarte modificat. Deocamdata Sharp nu a mentionat nimic despre disponibilitatea smartphone-ului in afara Japoniei, ceea ce pare ciudat avand in vedere ca toate companiile conationale, precum Sony, Panasonic si Fujitsu, se reped sa cucereasca Europa.

Sursa: Engadget
Sursa foto: Engadget

Etichete: , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.