Stiinta a demonstrat ca World of Warcraft e o lume magica

Scris de

Daelyn, un human warlock de nivel 85, care se intampla ca in civilie sa fie matematician, a facut niste demonstratii si calculat exact ce se intampla cu Azeroth, fantastica lume a celui mai popular joc multiplayer online.

Asadar, pentru a face masuratorile, Daelyn a zburat din capatul sudic al continentului estic pana in capatul nordic. A durat 10 minute la o viteza din joc de 105 km/h. Pe baza hartilor avute la dispozitie in joc, se poate calcula, astfel, ca de la pol la pol tot Azeroth-ul are 40 de kilometri. Si daca faci inca un calcul, reiese ca este o sfera cu raza de 12 kilometri si o zona de uscat de 712 kilometri patrati, adica putin mai mic decat New York.
Prin contrast, Pamantul are o raza de circa 6.500 de kilometri. Presupunand ca Azeroth e chiar micut, Daelyn a vrut sa determine structura sa fizica pentru a putea avea aceeasi gravitatie ca si Pamantul. O posibilitate ar fi ca Azeroth sa fie o stea pitica alba, dar evident nu este cazul. Singura varianta ramasa ar fi sa fie doar o sfera Dyson inversata, cu o gaura neagra in centru pentru a o mentine legata. Adica o “coaja” de materie intr-un spatiu gol, in centrul caruia sa existe o gaura neagra de 1,5 metri diametru.

Numai ca nebunia continua. De exemplu, o calatorie cu barca intre Ratchet si Booty Bay, doua orase neutre de goblini, acopera o distanta de 40 de kilometri in 10 secunde de joc. Presupunand ca accelrarea si decelerarea sunt identice si constante, asta inseamna ca barca are o viteza de peste 23.000 de kilometri pe ora cu o acceleratie de 128g. Ceea ce ar zdrobi de zece ori un om, cu sau fara armura!
De asemenea, Soarele apune in emisfera nordica undeva in nord-vest, spre deosebire de sud-vest, unde ar fi trebuit, ceea ce implica faptul ca Azeroth e de fapt plat. Iar gravitatia in Deepholm, care e la 1,6 kilometri adancime e la fel ca aceea din Exodar, un oras din varful unui munte urias, ceea ce n-ar trebui.

Or, pentru a putea indeplini toate aceste conditii, Azeroth trebuie sa fie o lume magica. V-am zis eu…

Sursa: Dvice
Sursa foto: Dvice

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.