Totul despre blog – Blogger oficial la Selectia Nationala Eurovision 2012

Scris de

Zilele trecute a avut loc Selectia Nationala pentru concursul Eurovision 2012. Anul acesta Televiziunea Romana a folosit un element surpriza, anuntat chiar in seara selectiei: alaturi de concurenti s-au aflat si cativa bloggeri a caror indatorire a fost sa transmita in direct emotiile si pregatirile concurentilor.

Din cele peste 20 de inscrieri, au fost alese sase bloguri. Florin Suciu, Irina Baragoi, Costin Cocioaba, Elena Ciric, Cristi Dorombach si George Hari Popescu au fost norocosii care au avut ocazia sa participe la prima selectie nationala pentru Eurovision la care bloggerii au intrat in culise. Pe langa interviuri si fotografii, cei prezenti in Camera Verde a concursului au putut observa reactiile si atitudinea concurentilor. Au tras cu urechea la discutiile acestora si au analizat taberele formate in spatele ecranului.

Bloggeri au intrat in direct putin dupa ora 21 si nu s-au oprit din transmisiune pana dupa miezul noptii. Pe cyberculture.ro, transmiterea in direct a fost realizata prin intermediul platformei de live blogging CoveritLive. Mesajele transmise sunt scurte, in genul celor folosite de Twitter. “Acum e acum, sa vedem notele juriului”, “TVR face misto de noi? E imposibil sa descifrezi ceva pe ecran.”, “Viky Red are un zambet stanjenit. Nu se uita la ecrane, doar asculta punctajele.”, sunt cateva dintre mesajele transmise de George Hari Popescu. Elena Ciric a preferat o postare obisnuita pe care a actualizat-o din cand in cand. Desi a pierdut astfel timp pretios, totusi Elena a reusit sa trimita in pagina cateva din impresiile ei: “Pe Ana Mardare n-am remarcat-o, momentul ei a trecut un pic neobservat din coltul meu.” Cristi Dorombach a ales sa scrie mai multe articole dedicate selectiei. Din culisele Televiziunii Romane a scris mai mult de zece articole dedicate concurentilor, compozitorilor sau momentelor care i-au atras atentia. “Au venit, au pozat, au spus discursul si asteapta frumos in camera verde. Dar nu stiu insa cine si cum i-a votat.”, comenteaza Cristi Dorombach. Florin Suciu a ales de asemenea un singur articol actualizat frecvent. Blogul sau de limba engleza i-a preluat impresiile si a punctat fiecare artist prezent in competitie.

Concluzia acestei inedite invitatii facute de Televiziunea Romana a fost o campanie de promovare online bine pusa la punct si cu efectele dorite. Selectia Nationala Eurovision 2012 a avut cel mai numeros public pe retele de socializare din toata istoria participarii romanesti la concurs. Traficul site-ului tvr.ro care a transmis in direct spectacolul a inregistrat peste 19 000 de vizitatori. Organizatorii au numarat peste 2700 de mesaje si peste 200 de preluari ale discutiilor de pe pagina de Facebook dedicata acestui concurs.

Sursa: Renne
Sursa foto: tvr.ro

Etichete: , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.